Thei Derks

Thei Derks Landgraaf
Zonder titel
Mixed Media op canvas
80 x 80 cm
Thei Derks Landgraaf (2)
Zonder titel
Mixed Media op canvas
80 x 80
Thei Derks Landgraaf (3)
Zonder titel
Mixed Media op canvas
80 x 80 cm
Thei Derks Landgraaf (4)
Zonder titel
Mixed Media op canvas
60 x 120 cm

Thei Derks is een in Nederland gevestigde kunstenaar wiens schilderijen inmiddels internationaal zijn tentoongesteld in het Nederland, Duitsland en Italië. Hij beschrijft zijn kunst als organisch abstract.
Als kind was hij, zoals bij vele latere kunstenaars, vaak met potlood en papier in de weer. In zijn beginperiode aan de Academie voor beeldende kunsten leerde hij leerde hij figuratief tekenen en schilderen. Maar nu gefocust op abstractie, is hij een kunstenaar die schilderijen creëert vanuit een intuïtieve benadering. Hij geniet van het vrij vormgeven terwijl hij speelt met kleuren, lijnen en compositie. Zijn kunstwerken intuïtief, dynamisch en klaar voor individuele interpretatie.

“Tijdens mijn beginperiode merkte ik al gauw dat het zoeken naar abstracte vormen en kleuren mij meer boeiden dan het figuratieve werk. Ik merkte dat er een enorme drijfveer en fantasie nodig was om steeds weer iets nieuws op het doek te krijgen en vond dat dan ook veel uitdagender. Soms is er een vaag idee van de lijnen en kleuren als ik begin aan een werk, maar vaak is het resultaat heel anders.
Enige tijd geleden besloot ik de overstap te maken naar de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten te Maasmechelen. Ook hier werd ik, ofschoon men alle facetten dient te beheersen, weer enorm getrokken door het intuïtieve schilderen. Het creëren van iets dat van binnen komt, iets dat van jezelf is, iets dat niet bestaat in welke reële vorm dan ook, is een groot avontuur en geeft mij een uitermate bevredigend gevoel”.
  • Schilderkunst

Stuur een bericht naar Thei Derks