Heidi Siemes

Heidi Siemes Arcen
Cleo
100x120cm
acryl op canvas

Heidi (1974) woont en werkt in het Limburgse Arcen en is al heel lang met tekenen en schilderen bezig. Ze heeft het schilderen in haar genen mee gekregen. Na verschillende opleidingen waaronder de Grafische School is Heidi gaan reizen. Het bracht haar ook in Australie waar ze van dichtbij kennis maakte met de aboriginal kunst. Dit heeft haar nooit meer losgelaten, en is veel in haar werk terug te vinden. 
Haar werk kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele puntjes die ze met kleine penselen of houten stokjes op het doek zet. Vaak geïnspireerd door muziek werkt Heidi uren lang aan het zetten van de duizenden puntjes. Ze werkt hoofdzakelijk met acrylverf, meestal op doek en soms op houten paneeltjes. Haar kleurgebruik is uitbundig waarbij ze niet schuwt om ongebruikelijke combinaties te gebruiken die, als het doek klaar is, zorgen voor een overweldigend, bijzonder, soms vreemd maar indrukwekkend werk.  De verschillende lagen in haar werk gecombineerd met het kleur gebruik en de duizenden puntjes, creëren  vaak ook een verrassend 3D effect. 
De combinatie van de aboriginal geïnspireerde kunst, haar kleur gebruik, haar eigenwijze vormgeving en haar geduld om de duizenden puntjes te zetten, zorgen voor zeer bijzondere en originele met passie gemaakte werken.

Stuur een bericht naar Heidi Siemes