Marieken Cochius

Marieken Cochius Wappingers Falls
Frequency #45
inkt op papier
55 x 75 cm
2021
BIO
Marieken Cochius is een in Nederland geboren kunstenares die in Upstate New York woont en werkt. Zij voelt zich aangetrokken tot afgelegen plekken waar ze de natuur bestudeert en er door geïnspireerde kunst maakt. Haar werk omvat tekenen, schilderen en beeldhouwen.
In 2021 ontving Cochius een NYSCA Decentralization Grant voor een Individual Artist Commission. Ze ontvangt in 2020 een Foundation for Contemporary Arts (FCA), Emergency Grants COVID-19 Fund-beurs.
In 2017 voltooide Cochius een openbare sculptuur opdracht voor het dorp Wappingers Falls, NY, mogelijk gemaakt door een subsidie van de Hudson River Foundation.
Recente soloshows waren op Vassar College, NY en SUNY Ulster, NY. Ze heeft deelgenomen aan residenties, waaronder het Vermont Studio Center, Johnson, VT.
Het werk van Cochius is getoond in groepstentoonstellingen in de Lockwood Gallery, Kingston, NY, 6e Internationale Tekentriënnale in Tallinn, Estland; Ely Centrum, New Haven, CT; Holland Tunnel Gallery, Newburgh, NY en nog veel meer. Haar werk is gepubliceerd in Elle Decor, Columbia Journal, de New York Times en in meer dan 40 kunst-, literaire, poëzie- en universitaire publicaties in de VS en daarbuiten. Cochius studeerde fotografie aan de kunstacademie St. Joost in Breda, Nederland en is autodidact in tekenen, beeldhouwen en schilderen. Ze woont momenteel in de Hudson Valley, New York.

STELLING
Ik ben gefascineerd door groeivormen, wortelsystemen van planten, bewegingen van microscopische organismen, zaaddozen en dierlijke architectuur. Hierin zie ik een gevoelige onvoorspelbaarheid die de oorsprong en energieën van het leven zowel bevat als voortstuwt.
Mijn sculpturen, tekeningen en schilderijen leggen zulke vluchtige momenten vast in een organische wereld die wordt gedomineerd door chaos en verandering. Vooral de energie die natuurlijke vormen tijdelijk bevatten maar onvermijdelijk transformeren, inspireert me. Door het mysterie en de kracht van de natuur op te roepen door middel van intens materialistische en tactiele vormen en beelden, onderzoekt mijn werk de poreuze grens tussen wat wordt gezien en gevoeld, waar waarneming en ervaring samenvloeien.
Ik streef ernaar om een betoverend effect van beweging te creëren; iets dat er bekend uitziet, maar dat je niet precies kunt definiëren. Elke centimeter van mijn werk is net zo belangrijk als het geheel, zoals fractale dimensies, gezien door een microscoop of een telescoop.

Stuur een bericht naar Marieken Cochius