Galerie de Sleedoorn

Laatste week

Gevoel en verstand, expositie in Galerie de Sleedoorn

Tentoonstelling t/m 25-02-2024 > Zetten
Zonder titel.
(2)
Zonder titel.
(3)
Zonder titel.
(4)
Zonder titel.
(5)
Zonder titel.
Galerie de Sleedoorn organiseert van 2 tot en met 25 februari 2024 een bijzondere en diepgaande expositie van het etsen van Hans Everdij. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 4 februari om 15.00 uur.

OMZIEN IN VERWONDERING
Deze expositie is een eerbetoon aan het werk van Hans Everdij. Na zijn overlijden is veel van zijn werk bewaard gebleven en dit werk wordt nu in Galerie de Sleedoorn geëxposeerd.
Zowel filosofie als beeldende kunst hadden zijn hele leven zijn interesse. Later in zijn leven kwam hij in aanraking met de theorie van Euclides, een Griekse filosoof. De komst van internet gaf hem de gelegenheid zijn kennis over deze theorie te verdiepen.
Vanaf 1987 maakte hij spontane etsen met een expressieve uitstraling. Later werden deze samengevoegd met wis- en meetkundige tekeningen die gelezen kunnen worden als interpretaties van de theorieën van Euclides.
Tijdens de oprichting van Galerie de Sleedoorn is Hans gedurende korte tijd lid geweest van kunstenaarsgroep ‘Het Venster’. Na die tijd is het met een individualistische geest zijn eigen weg.
Wij nodigen u van harte uit om deze expositie van werken van Hans Everdij te bezoeken en de samensmelting van twee verschillende werelden zelf ontdekken en ervaren.
Een aanrader voor liefhebbers van zowel expressief kleurrijk werk als voor bewonderaars van geometrische motieven.
Kortom, kom genieten van deze bijzondere expositie die zowel je gevoel als je verstand prikkelt en laat je verwonderen!

Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Piersonstraat 11b, Zetten, www.sleedoorn.nl.

In Galerie de Sleedoorn huist een galerie en een kunstuitleen van de stichting Raamwerk. Het is een samenwerking tussen vrijwilligers en leden van het kunstenaarscollectief Het Venster. De galerie en de kunstuitleen is opgericht in 1986 als geesteskind van mevrouw Hittema. In 2010 werd een nieuwe vleugel aangebouwd aan de oude galerie wat meer ruimte voor exposities en faciliteiten opleverde.Galerie de Sleedoorn organiseert 7 exposities per jaar.

Openingstijden

Tijdens exposities: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur

Contact

Galerie de Sleedoorn
H. Piersonstraat 11b
6671 CK Zetten
Nederland
Tel: 0647569614

www.sleedoorn.nl

25 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Sleedoorn