Maya Mastwijk

Maya Mastwijk Presse
Nu te zien! Eindexpositie Nieuwe Akakdemie Utrecht van 27 juni tot en met 5 juli 2020, dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur.
Maya Mastwijk Presse (2)
Zweven, 2020

Tweedehands spullen -of delen ervan- worden gecombineerd tot abstracte beelden.

Lijm, schroeven en plakband worden niet gebruikt. Het enige wat de verschillende onderdelen nodig hebben om te blijven staan, is elkaar.
Terwijl de compositie schijnbaar logisch en voor de hand liggend is, is het vaak verrassend hoe de sculpturen in balans kunnen blijven: het is de uitdaging om de grens tussen omvallen en blijven staan zo dicht mogelijk te benaderen zonder daar overheen te gaan. De mogelijkheden en onmogelijkheden van de materialen worden zo tot het uiterste benut.
Het is niet zo dat het verleden van die spullen nog een inhoudelijke lading geeft aan het werk. Een mooie perfecte vorm, transparantie, textuur of specifieke eigenschap van het materiaal zijn veel belangrijker. De sculpturen zijn zelden hoger dan anderhalve meter en staan meestal op de grond.

Deze sculpturen zijn vluchtig en niet te fixeren. Valt het object om dan bestaat het eigenlijk niet meer. Dat risico is wezenlijk onderdeel van het werk.
  • Sculptuur
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Maya Mastwijk"