Toos van Holstein

Toos van Holstein Middelburg
atelier Toos van Holstein, Korendijk 56, Middelburg
Toos van Holstein Middelburg (2)
Happy hour, olieverf
Toos van Holstein Middelburg (3)
Duomo,olieverf
Toos van Holstein Middelburg (4)
Perspective, olieverf (40 cm-40 cm)

Als onafhankelijk denkend kunstenaar heeft Toos van Holstein, in 2016 Nederlands Briljanten Kunstenaar, al haar hele kunstenaarsleven lang, tegen de modetrends in, gekozen voor haar eigen weg. De weg van haar "figuurlijke kunst", zoals ze die noemt. Met haar rijke fantasie en zeer persoonlijke kleurgebruik schept zij een volstrekt eigen wereld op haar olieverfschilderijen, gebaseerd op herkenbare elementen. Maar wel een wereld met vele lagen, zowel letterlijk als figuurlijk, waarin ook vaak de invloed van de vele culturen op aarde te bespeuren is.
Daarnaast is Toos van Holstein ook bekend vanwege haar steendrukken, aquarellen, keramiek, beelden in brons, aluminium en kunststof en haar mixed media werken op alu-dibond.
De afgelopen jaren is ze bij de verkiezing van de Nederlandse Kunstenaar van het Jaar telkens geëindigd bij in de top 25.
Ze exposeerde bij galerieën en andere kunstcentra in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Italië, China en de USA. Daarnaast is haar atelier in haar Middelburgse 18e eeuwse pakhuis altijd geopend op de 1e zondag van de maand tijdens de welbekende Kunst & Cultuurroute in de prachtige middeleeuwse kern van die stad.

Openingstijden

+31118642071
altijd open op de 1ste zondag van de maand (behalve januari) van 13-17 uur

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Grafiek

Stuur een bericht naar Toos van Holstein