Anne Mannaerts

Anne Mannaerts Terneuzen
Op een mooie Pinksterdag
Assemblage
Anne Mannaerts Terneuzen (2)
Mad Max
Assemblage
Anne Mannaerts Terneuzen (3)
De man met de sikkel
Brons en ijzer op versteend hout
Anne Mannaerts Terneuzen (4)
Wishfull thinking
Assemblage

Anne Mannaerts

Beelden van brons, vaak gecombineerd met steen
Assemblage

Het maken van ruimtelijke beelden was eeuwenlang een kwestie van hakken in steen of modelleren met klei. De laatste techniek vooral als voorbereiding op het maken van een beeld in brons. Het maken van assemblages is als techniek in de beeldende kunst pas relatief laat toegepast. Assemblages hebben als voordeel dat in een beeld totaal verschillende materialen kunnen worden toegepast die met technieken als lijmen, timmeren, klemmen of lassen, tot een geheel kunnen worden samengevoegd.

Anne Mannaerts maakt van dit voordeel volop gebruik. Talrijk zijn de materialen waarmee ze haar beelden vormgeeft. Hout, diverse metalen, rubber, kunststof, touw, al dan niet in combinatie met dierenschedels zijn terug te vinden in haar assemblages. Ook machineonderdelen als kettingen, radertjes, wieltjes, veren en katrollen worden verwerkt, soms ook een gebruiksvoorwerp als een toeter of een metseltroffel.

Inspiratie vindt Mannaerts in tal van onderwerpen. Politiek, film, muziek, teksten in de krant, het kan allemaal aanleiding zijn om een beeld te maken.
Voor elk van haar objecten geldt dat het geheel meer is dan de som der delen. Veel van wat ze gebruikt is eerder afgedankt, maar tot een eenheid gesmeed In haar assemblages, geeft Mannaerts haar materialen een tweede leven.

Openingstijden

woensdag t/m zondag van 13 tot 18 uur
Vanaf 23 december gesloten tot 6 maart 2019

Contact

Anne Mannaerts
Nieuwstraat 54
4531 CX Terneuzen
Nederland
Tel: 0115454629

www.annemannaerts.nl

21 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Anne Mannaerts