Kunstspoor Noord-Beveland

Een zomer vol kunst op het Eindeloos Eiland.
Deze zomer bruist Noord-Beveland van alle mogelijke kunstvormen, beeldende kunst, poëzie en muziek. In juli en augustus staan de ‘Dijken van Wijven’ met 15 monumentale kunstwerken op de dijk tussen Colijnsplaat en Wissenkerke. Bij Kunstspoor krijgen 5 van hen een podium om meer van hun werk te laten zien. De Maerlant Poëzieprijs wordt uitgereikt op een poëzieavond op 21 augustus. En de zomer wordt afgesloten met het Eindeloos Eiland Festival op 24, 25 en 26 september.

Kunstspoor 2021
Het Kunstspoor is te volgen op
za. 21 / zo. 22 en za. 28 / zo. 29 augustus 2021
Deze zomer bruist Noord-Beveland van alle mogelijke kunstvormen, beeldende kunst, poëzie en muziek. De laatste 2 weekends van augustus kan op Noord-Beveland weer het “Spoor” gevolgd worden langs ateliers en galeries. Kunstenaars die op Noord-Beveland wonen en/of werken, laten dan hun werk zien. Een aantal van hen heeft collega kunstenaars uitgenodigd om bij hen te exposeren. In totaal kunt u 21 locaties bezoeken met werk van meer dan 40 kunstenaars.

Ook reiken we dit jaar de Maerlant Poëzieprijs uit, hetgeen een keer per drie jaar gebeurt. Het thema dit jaar is : eiland. We hebben 339 gedichten ontvangen en een deskundige jury gaat binnenkort beslissen welke 20 beste gedichten gepubliceerd zullen worden in een bundel met illustraties van lokale kunstenaars. Op zaterdag 21 augustus zal vervolgens de winnaar bekend gemaakt worden tijdens een speciale Poëzie avond.

In de tuin van de Zeeuwse Oase (voorheen de Zeeuwse Rozentuin) tonen onze gastexposanten uit binnen en buitenland hun werk. Twee schilders en 3 beeldhouwers (van Dijken van Wijven) zijn uitgenodigd te exposeren. In de kas van de Oase is ook nog een expositie te zien van de kunstwerken die gemaakt zijn ter illustratie van de dichtbundel ‘Eiland’ van de Maerlant Poëzieprijs. De gedichten uit deze bundel zijn verspreid in de tuin te lezen.

De locaties van Kunstspoor zijn geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en zijn te herkennen aan de gele vlag met een blauwe voet.
Wegwijzerbordjes moeten u helpen de hiernaar te vinden.

Er is een uitgebreide folder beschikbaar, waarin alle benodigde informatie te vinden is. De folder is verspreid in heel Zeeland en op vele plaatsen daarbuiten. Verder zult u verdeeld over het eiland posters zien hangen. Natuurlijk is alle informatie ook te vinden op de website: www.kunstspoor.nl

Openingstijden

21/22 en 28/29 augustus 2021 van 11.00 tot 17.00 uur

Contact

Kunstspoor Noord-Beveland
Dorpsstraat 16
4485 AH Kats
Nederland
Tel: 0113 601685

www.kunstspoor.nl

540 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kunstspoor Noord-Beveland