Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar

Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar Tholen
Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar Tholen (2)
Vestingstad

Jan Kettelerij is een bevlogen beeldend kunstenaar die abstract ruimtelijk werk maakt. Hierbij zijn het landschap en natuurlijke vormen voor hem oneindige bronnen van inspiratie. Aspecten hiervan zijn duidelijk zichtbaar in zijn sculpturen en objecten. Ook zijn florale achtergrond is van invloed op zijn kunstwerken en dat uit zich in organische vormen in abstractie.

Jan werkt zowel vrij naar eigen ontwerp als in opdracht van particulieren, scholen, gemeenten en bedrijven. Hij exposeert regelmatig in zijn atelier, galerieën en beeldentuinen.

In zijn sculpturen combineert Jan vaak geometrische en organische vormen en brengt hij beweging en stilte in evenwicht. Lichtval is belangrijk voor hem omdat het een transformerend effect heeft. Hij werkt dan ook graag met albast, waar het licht mooi doorheen valt. Wanneer de lichtintensiteit verandert, zie je het sculptuur voor je ogen transformeren.

Voor zijn objecten maakt Jan gebruik van uiteenlopende materialen als beton, hout, glas, kunststof, metaal, RVS, papier en zelfs mosselschelpen. De objecten worden gekenmerkt door de lineaire vormgeving ervan, waarbij lijn, vorm, ritme, schaduwwerking en kleur beeldbepalende elementen zijn. Bij een groot object of installatie is bovendien de ruimte waarin het tentoongesteld wordt cruciaal voor de creatie en constructie.

Jan studeerde aan de kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam en is een liefhebber van stromingen als Minimal-art en Land-art.
Daarnaast voelt hij nauwe betrokkenheid met het werk van David Nash, Andy Goldsworthy, Henri Moore, Barbara Hepworth (G.B.), Reiner Kriester (D.) en Giuseppe Penone (IT).

Openingstijden

Atelierbezoek graag op afspraak.
Zie website www.jankettelerij.nl

Atelier:
Tholenseweg 24 in Halsteren ( tussen Bergen op Zoom en Tholen) +
Koningin Wilhelminastraat 22 in Tholen

  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Installatie
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Jan Kettelerij - beeldend kunstenaar