Stichting Special Arts Nederland

Verwacht

Dreams & Conflicts, een expositie in Slot Zeist.

Tentoonstelling 28-04-2024 t/m 16-06-2024 > Zeist
Curated by Museum MORE en Ed Wubbe
Expositie Dreams & Conflicts

Museum MORE en Ed Wubbe van Scapino Ballet Rotterdam tonen in de tentoonstelling Dreams & Conflicts hun keuze uit de online inzendingen voor de Special Award. Bij de expositie wordt een randprogramma georganiseerd.

Ed Wubbe, artistiek leider Scapino Ballet Rotterdam: “Als choreograaf werk ik vooral heel intuïtief als het gaat om het maken van keuzes of het nemen van beslissingen. En op die manier heb ik dan ook de werken gekozen, vanuit mijn gevoel.”

Maite van Dijk, directeur Museum MORE: “Bij het selecteren hebben wij gekeken naar formele aspecten. Is het werk geslaagd qua compositie of bijvoorbeeld kleurgebruik? Naast die formele aspecten gaat het ook om een bepaalde tijdloze zeggingskracht.”

De kracht van creatie wordt weerspiegeld in de hoop en dromen van de kunstenaar. Als we inzoomen op de kunstwerken, wordt duidelijk dat de wereld van de kunst niet louter bestaat uit dromen. De verbeelding toont letterlijke of voelbare conflicten.

Dreams & Conflicts is een uitnodiging om aan de hand van het thema de diepgang van de kunstwerken te verkennen.
Entree:
Volwassen: € 6,00
Kind 13 t/m 18: € 2,50
Kind t/m 12 jaar: gratis

Openingstijden van 11 tot 17 uur
Van dinsdag t/m zondag

Slot Zeist
Zinzendorflaan 13703 CE ZeistNetherlands
Stichting Special Arts Nederland Amersfoort

Art Brut is kunst in haar meest directe en ongeremde vorm, gemaakt door kunstenaars met een psychische achtergrond of verstandelijke beperking. Op de Art Brut Biënnale in Hengelo (ov) van 14 t/m 22 mei 2022 krijgen nationale en internationale kunstenaars een podium. Naast de tentoonstelling vind je hier ook het BlijGoed Atelierplein. Hier tonen makers van dagbestedingsateliers uit heel Nederland hun toegepaste kunstproducten. Leuk om te kijken, sfeer te proeven, de makers te ontmoeten en mee te doen aan een workshop. Toegang en deelname is gratis. www.artbrutbiennale.nl
https://youtu.be/nWOOusEWS58

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.

Contact

Stichting Special Arts Nederland
Zonnehof 4a
3811NC Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4328033

www.artbrutbiennale.nl

1 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stichting Special Arts Nederland