Albert van Breemen Curriculum Vitae

Een droom is uitgekomen! In 2016 heb ik de stap genomen om meer tijd aan mijn passie te besteden, namelijk klassiek en realistisch teken- en schilderles geven. Een cursusprogramma in elkaar zetten en lesmateriaal ontwikkelen was nog het makkelijkste om te doen. Maar zouden er voldoende cursisten naar de cursus komen? En zou er wel voldoende interesse zijn?

Inmiddels heb ik antwoorden op deze vragen: regio Eindhoven heeft behoefte aan teken- en schilderles waarbij op een motiverende en gestructureerde manier kennis en vaardigheden worden bijgebracht. Na veel positieve feedback van de cursisten te hebben gehad heb ik daarom een nieuw cursusprogramma voor 2017-2018 gemaakt. Deze gaat in September 2017 van start.

Het 2017-2018 teken- en schildercursus programma bestaat uit 25 ochtend- en 25 middaglessen op de vrijdag, verdeeld over 3+3 modules. Het programma is geschikt voor zowel beginners als mensen met enige teken en schilder ervaring. De lessen in de ochtend bieden elke les veel nieuwe kennis en inzichten, terwijl de lessen in de middag zich meer richten op materiaalgebruik, vaardigheden ontwikkelen en toepassen van het geleerde.
Alle 6 modules zijn afgebakende cursussen die los van elkaar gevolgd kunnen worden. Je kan je daarom aanmelden voor een enkele module. Omdat de modules elkaar wel versterken krijg je het grootste leereffect door het complete programma te volgen. Een aanrader voor de serieuze cursist!

Compositie – Stilleven (8 lessen)
Modeltekenen I – Fundamenten en technieken (7 lessen)
Modeltekenen II – Anatomie en Tekenen vanaf model (10 lessen)
Bargue II – Cast drawing met houtskool (8 lessen)
Alla prima schilderen (7 lessen)
Portretschilderen (10 lessen)

Het programmaboekje kan je hier download:

www.albertvanbreemen.nl/cursussen

Curriculum Vitae

De passie voor tekenen en schilderen is bij Albert van Breemen pas op latere leeftijd begonnen. Na zijn promotie op het gebied van elektrotechniek en software heeft hij gewerkt voor Philips Research en ASML. Hoewel hij nog steeds bij dit laatste bedrijf werkt spendeert hij veel tijd aan zijn passie.

Al tijdens zijn studie heeft Albert laten zien dat hij elk onderwerp dat hem boeit wil begrijpen in elk detail door zelfstudie. Vervolgens beleeft hij er veel plezier aan door de geleerde (vaak complexe) kennis weer in eenvoudige stappen uit te leggen aan anderen. Zo ook met tekenen en schilderen: "Als ik eerlijk tegen mezelf ben, dan vind ik leren hoe je moet tekenen en schilderen en dit uitleggen aan anderen leuker dan het maken van een werk zelf." Op zijn blog www.albertvanbreemen.nl geeft hij tips en reviews over teken- en schilderlesmateriaal.

Albert’s stijl laat zich het best beschrijven als “academische studies van het mannelijk model”. Daarnaast maakt hij portretten en werken van dieren.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Albert van Breemen