Ina Scholten is in 1956 in Zevenaar geboren en tot haar 18e heeft zij daar ook gewoond. Na haar studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft zij in het onderwijs gewerkt in haar vrije tijd ontwikkelde zij zich als beeldend kunstenaar.

Na 25 jaar heeft zij het onderwijs vaarwel gezegd en is zij zich gaan toeleggen op het maken van veelal grote acrylschilderijen waarin thema’s als communicatie, verbinding en reflectie verbeeld worden.

In haar werk spelen vooral mensen in hun onderlinge verband de hoofdrol. De (Italiaanse) titels van veel van haar doeken geven dat al aan. Haar verrassende benadering van deze thematiek resulteert in tot de verbeelding sprekende schilderijen, waarin kleur en vorm een spanning oproepend verbond aangaan.

Zij werkt op associatieve wijze en laat vanuit haar gevoel voor nuances het materiaal zijn werk doen. Schijn en werkelijkheid spelen een steeds wisselende rol, afhankelijk van wat de beschouwer wil zien.

Haar werk is zeer toegankelijk en biedt door de gelaagdheid de kijker de mogelijkheid om verder te gaan dan wat gezien wordt.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Ina Scholten


Ina Scholten Curriculum Vitae
alla destinazione 1 100 x 150 x 3
Ina Scholten Curriculum Vitae (2)
Se potessimo volare 1 100 x 150 x3
Ina Scholten Curriculum Vitae (3)
la coppia 2 100 x 50 x 3
Ina Scholten Curriculum Vitae (4)
visione 2 110 x 120