Het licht is de sleutel, zowel in haar schilderijen als in haar fotografie.
Lydia van der Meer begon haar carrière als persfotograaf en werkte ruim tien jaar in Londen voor de Financial Times, een van s’werelds meest invloedrijke kranten. Het vastleggen van de eenvoud van de werkelijkheid door composities en licht is een kenmerk van haar werk.
Het licht is na 30 jaar fotografie de sleutel van haar werk, wat bij haar schilderkunst net zo belangrijk is als bij haar fotografie. Haar schilderijen omvatten stillevens, landschappen en portretten.
“Ik verdeel mijn tijd tussen beide disciplines; fotografie en schilderen. Ik hou van de afwisseling, van het een naar het ander overgaan.
“Ik werk ook graag op twee verschillende locaties, mijn studio vlakbij Amsterdam en mijn kantoor net buiten Haarlem. Dat helpt mij om mijn aandacht bij het schilderen of het fotograferen te houden, afhankelijk waar ik die dag mee bezig ben.
“Mijn werk is vaak geïnspireerd door mijn directe omgeving, het dagelijks leven, wandelingen, muziek, de eenvoud van dingen om me heen en alles wat me opvalt en tot mijn verbeelding spreekt.”


www.lydiavandermeer.nl


Instagram: @lydiavandermeer
Instagram: @lydiavandermeerpix

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Studio Lydia van der Meer


Studio Lydia van der Meer Curriculum Vitae