Curriculum Vitae

Van jongs af heb ik drie grote passies: schilderen, mijn liefde voor dieren en planten en mijn interesse in de gedragingen van de mens.

De (onbewuste) neiging van de mens om een uiterlijke façade op te trekken, hetgeen dat bij dieren ontbreekt, blijft me mateloos fascineren. Waarom doen mensen dit? Als dit ‘masker’ afgezet wordt, in hoeverre verschillen mens en dier dan nog?

Mijn portretten zijn altijd een zoektocht naar de essentie van een wezen, ‘het
binnenste naar buiten halen’.Achtergrond

Van oorsprong ben ik opgeleid tot autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving. Na kort actief te zijn in het onderwijs op middelbare scholen en voor kunstcentra, besloot ik om me volledig aan mijn werk als schilder en als privé docent in het tekenen en schilderen te wijden.

Het schilderen en tekenen van portretten leerde ik niet op de academie, het is een talent dat me gegeven is. Toch kwam ik tijdens het schilderen en tekenen regelmatig dingen tegen waarvan ik voelde dat ze niet werkten, maar waar ik niet meteen een oplossing voor had. Als het wel werkte, wist ik niet waarom. Dit zette me aan tot het jarenlang oefenen en studeren om het tekenen en schilderen volledig te kunnen doorgronden, beheersing te krijgen in plaats van toevalstreffers. Deze ontwikkeling houdt voor mij overigens nooit op. Nog steeds schets en schilder ik iedere dag en lees en bekijk ik er alles over dat ik te pakken kan krijgen.

Naast portretschilder en docent ben ik ook actief als begeleider voor mens en paard. Hierin combineer ik mijn kennis en ervaring in het doceren, rechtrichten, Centered Riding, Horsemanship en de Academiche rijkunst om combinaties op basis van authentieke communicatie in een optimale lichamelijke en geestelijke balans te brengen.

Het is tevens mijn passie om mensen te helpen bij hun kern te komen, zodat zij hun kwaliteiten en passies ten volle kunnen beleven en benutten. Daarom ontwikkel ik me momenteel tevens verder als coach.“Een schilder met een gouden penseel die gezichten en vooral ogen met grote bezieling vastlegt. Prachtige portretten van eenzame lieden op vellen pakpapier. Marin Elsen is een talent om goed in de gaten te houden.”
Mark van de Voort, Brabants Dagblad,
16-04-09

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Marin Elsen