Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het onderwijs. Intussen werd het schilderen steeds belangrijker voor mij. In 1987 vond ik het genoeg. Ik verruilde mijn baan in het onderwijs voor het beroep van schilder.

ONTWIKKELING
In mijn ontwikkeling heb ik veel steun gehad van enkele opleidingen:
- de Akten Creatieve Handvaardigheid A en B,
- de Akte Tekenen voor het basisonderwijs,
- daarnaast drie jaar Kunstzinnige Vorming.
Verder kreeg en krijgt mijn ontwikkeling steeds nieuwe impulsen door het volgen en zelf organiseren van workshops en door het geven van teken- en schilderlessen.

WERKZAAMHEDEN
Vanaf 1987 ben ik aan de slag gegaan met uiteenlopende werkzaamheden: het lesgeven in buurthuizen, het in opdracht schilderen van (architectonisch) interessante panden, het geven van workshops, het schilderen en tekenen van verschillende onderwerpen, eveneens in opdracht.
Verder geef ik vanaf 1993 teken- en schilderlessen in mijn eigen atelier; aanvankelijk aan kinderen en volwassenen, de laatste jaren uitsluitend aan volwassenen.

EXPOSITIES
Door de jaren heen heb ik regelmatig geƫxposeerd (en werk verkocht); in galeries of in publieke ruimtes (bibliotheek, gemeentehuis, groepspraktijk enzovoort). De laatste keer heb ik enkele werken geƫxposeerd in de beeldentuin in Gelselaar (samen met andere kunstenaars).
Rose Volkert Curriculum Vitae
Rose Volkert Curriculum Vitae (2)
Rose Volkert Curriculum Vitae (3)
Rose Volkert Curriculum Vitae (4)