Jaarkeuze

Poldergeest III

03-03-2018 t/m 27-05-2018

Museum Elburg nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling “POLDERGEEST III” op zaterdag 3 maart om 15.00 uur in de Refter van Museum Elburg.
Van 3 maart en met zaterdag 26 mei 2018 exposeert Poldergeest in Museum Elburg.

De tentoonstelling Poldergeest bestaat uit Inge Hoefnagel (fotografie/objecten), Pim van Halem (tekeningen) en Mia van der Burg (textielkunst), die alle drie langdurig als artist in residence gewerkt hebben op een boerderij nabij het dorp Rutten in de Noordoostpolder, Jeanne Rombouts (tekeningen), opgegroeid op een boerderij in de polder net over de brug bij Elburg, en Pat van Boeckel (video- installaties), werkend en wonend aan de rand van de Noordoostpolder.

Met “POLDERGEEST III” willen de exposanten een beeld geven van de ruimte en de vlakheid van de nieuwe polders, die meer diepte en geschiedenis hebben dan je zou vermoeden.

Jeanne Rombouts Poldergeest III
Jeanne Rombouts Poldergeest III

Installatie Pat van Boekcel

Poldergeest II

21-01-2018 t/m 25-02-2018

Vijf kunstenaars, die elkaar vonden in een gemeenschappelijke fascinatie voor de Flevopolders, besloten onder het motto POLDERGEEST een tentoonstelling te maken met het werk dat recent uit deze inspiratie is voortgekomen.
Na een eerste versie in Rotterdam, is er nu POLDERGEEST II in Galerie de Meerse, waarmee de kunstenaars hun affiniteit met het fenomeen ‘polder’ tonen in de Haarlemmermeer.
Mia van der Burg, Pim van Halem en Inge Hoefnagel wonen in Rotterdam en hebben in de Noordoostpolder op de boerderij van “Het Tijdelijk Verblijf” gebivakkeerd. Diverse aspecten van de polder komen aan bod in het werk dat zij, onafhankelijk van elkaar, maakten. Jeanne Rombouts is opgegroeid op een boerderij buiten Dronten in Oostelijk Flevoland. Al haar tekeningen gaan over het ‘gewroet’ in de polderbodem. Filmmaker Pat van Boeckel woont in een oude boerderij achter de Weerribben met zicht op de voormalige zeedijk en maakte video-installaties over het boerenleven van weleer.
U wordt hierbij van harte uitgenodigd de opening bij te wonen. Opening: zondag 21 januari, 16:00 – 18:00 u
Galerie de Meerse, Raadhuisplein 3 1032 TZ Hoofddorp
De tentoonstelling POLDERGEEST II is te zien van 21 januari tot 25 februari 2018.
openingstijden: wo t/m za 14:00 -17:00 u

Jeanne Rombouts Poldergeest II

Ploegvoor

Houtskool en krijt op papier

150 x 100 cm

Jeanne Rombouts Poldergeest II

Transparante figuur naast het werk van Inge hoefnagel

Houtskool en krijt op transparant papier

200 x 130 cm