Al wat menselijk is...

23-10-2022 t/m 27-11-2022

Groepstentoonstelling bij kunstpodium K26 in Oss, met Irene Schaap (Oss), Till Willems (Lithoijen), Carlette Rijcken (Vught), Monique Sleegers (Utrecht) en Nicolette Peters (Waalwijk).

Al wat menselijk is… toont de mens in al zijn grootsheid en kwetsbaarheid. Een boeiende expositie waarin het mens-zijn van diverse kanten wordt belicht: de mens bij macht en onmacht, het menselijk lichaam, de mens in zijn of haar fysieke en mentale ruimte, menselijk lijden en levenskracht.

De expositie loopt van 20 oktober t/m 27 november en opent feestelijk op zondag 23 oktober om 15.00 uur. Het kunstpodium is donderdag t/m zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

K26
Hét kunstpodium van Oss
Kruisstraat 26
5341 HD Oss
Nicolette Peters Al wat menselijk is...

Open Stal Oldeberkoop

23-07-2022 t/m 21-08-2022

Deze zomer opent kunstroute Open Stal weer vele deuren in het mooie Oldeberkoop. Op 20 locaties presenteren ca. 40 kunstenaars hun werk. Dat wordt 5 weken lang genieten van kunst in en om dit karakteristieke dorp in Friesland.

Deze 51ste editie is mijn werk te zien in de ‘Doorreed en Stalling’ bij de voormalige herberg van Oldeberkoop — nu theatercafé / restaurant Le Brocope — midden in het historisch hart. Het biedt een podium voor muziek en cabaret, een plek die mensen verbindt en uitnodigt tot het uitwisselen van nieuwe ideeën en gedachten.

Ik mag mijn handjes dichtknijpen met zo’n prachtige expositieplek. Kom je kijken? De locaties zijn alle dagen geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij de kiosk (theater) à 3 euro per persoon. Kinderen t/m 14 jaar gratis. Voor 5 euro is daar ook de catalogus verkrijgbaar met de wandelroute, de locaties en informatie over alle deelnemende kunstenaars.

Doorreed en Stalling
Theatercafé/Restaurant Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop
Nicolette Peters Open Stal Oldeberkoop

Markt Twee Zaltbommel

02-06-2022 t/m 26-06-2022

In de maand juni exposeer ik met mijn kunstenaarscollectief Kunstzusters Brabant bij Markt Twee, een expositielocatie en kunstwinkel in een rijksmonument in hartje Zaltbommel. We tonen er ons meest recente werk, bestaande uit schilderijen, foto’s en monotypes.

Anneke Jonckers laat zich leiden door haar intuïtie, haar plezier in het creëren en door haar grootste inspiratiebron: de natuur. Ze maakt met veel passie en creativiteit levendige afdrukken in de grafische vlakdruktechniek monotype, die naar eigen zeggen ‘de kwaliteit van het moment’ weergeven. Beweging, impuls en toeval vormen de basis voor haar werk.

De schilderijen van Sandra van der Pluym zijn geïnspireerd op de uitspraak ‘Op zoek naar een weg naar buiten’. Ze haalt inspiratie uit haar nabije omgeving en maakt daar foto’s van. Dit zijn vaak momentopnames van dingen die haar raken en van oude voorwerpen waar ze een emotie in ziet. De foto’s vormen de basis voor haar schilderijen

En ik reflecteert op mijn eigen identiteit. Ik teken, schilder en fotografeer om een plek te creëren voor mezelf, in het leven en de kunst. Een plek waar ik kan zijn, met al mijn eigen aardigheden. Dit reflecteren op mijn zijn, mijn manier van vrouw-zijn, komt voort uit de liefde voor het authentieke zelf.

Markt Twee is geopend op donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Zondag 5 juni, tijdens het Kunstrondje Zaltbommel op eerste Pinksterdag, zijn we alledrie aanwezig en ontvangen je dan graag om ons nieuwe werk te komen bekijken.

Markt Twee
Markt 2
5301 AL Zaltbommel
Nicolette Peters Markt Twee Zaltbommel

Huntenkunst, Internationale kunstmanifestatie, Ulft

20-05-2022 t/m 22-05-2022

Huntenkunst is hét podium voor hedendaagse beeldende kunst, bedoeld voor professioneel werkende kunstenaars en galeriehouders. In 1993 vond de eerste editie van Huntenkunst plaats, door de jaren heen is het initiatief uitgegroeid tot een internationale kunstmanifestatie. Dit jaarlijks terugkerend evenement heeft een paar jaar op zich laten wachten, maar in mei is het dan eindelijke weer zover.

Tijdens de komende manifestatie presenteren 249 kunstenaars uit meer dan 30 landen hun werk. Mijn schilderijen en foto's zijn te zien in stand 31. Huntenkunst wordt gehouden in de SSP-hal op het DRU Industriepark in Ulft. De oude fabriekspanden van de voormalige ijzergieterij hebben zo een unieke bestemming gekregen.

SSP-hal
DRU-Laan 2
7071 BV Ulft

Openingstijden
Vrijdag 20 mei van 17.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 20.00 uur
Zondag 22 mei van 10.00 tot 18.00 uur

Toegang
Entree is € 10,00 per persoon, voor kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) is de toegang gratis. Voor leerlingen is er via school de mogelijkheid om entreekaarten te bestellen tegen een sterk gereduceerde prijs (€ 4,00 per leerling).
Nicolette Peters Huntenkunst, Internationale kunstmanifestatie, Ulft