Nu te zien

Medinilla Magnifica

23-03-2024 t/m 16-05-2024

In deze tentoonstelling bij SchouwArt in Hengelo zijn er 23 pasteltekeningen van mij te zien.
Saskia Griepink Medinilla Magnifica
Pastelkrijt op Pastelmat

Expositie Stadstheater De Bond

03-09-2020 t/m 20-10-2020

vanaf begin september exposeer ik in Stadstheater de Bond in Oldenzaal met collages, tekeningen en schilderijen.
De titel van de tentoonstelling is nog niet bekend.
tzt kunt u hier de informatie vinden: https://www.stadstheaterdebond.nl/informatie/expositie
Saskia Griepink Expositie Stadstheater De Bond

Toekomstdenken

09-02-2020 t/m 07-03-2020

Toekomstdenken is een talentontwikkelingsprogramma voor beeldend kunstenaars uit Overijssel en Drenthe met o.a. exposities, workshops en symposia.In het project zoeken we samenwerking met festivals, kunstinstellingen en schrijvers en theatermakers.

72 Kunstenaars stellen hun werk tentoon in Hengelo, in Zaal Zuid. Kunstenaars die net als ik op een of andere manier bezig zijn met de toekomst; ongerust, angstig, hoopvol.
Saskia Griepink Toekomstdenken
De opening van de tentoonstelling door Lous Kerkhof. Mijn werk hangt achter haar op het podium.

Kunstzaal Achterom

16-09-2018 t/m 07-10-2018

Een expositie over de natuur in schilderijen en tekeningen door twee kunstenaars, tevens zussen: Saskia en Sanneke Griepink.

Op reis beleef ik het leven in zijn puurste vorm: ik ervaar met verbazing wat bijzonder is en leg vast door middel van foto’s en schetsen .( Zo schilderde ik een verziltte, tot op de nerf verweerde boom op het strand van Ko Chang in Thailand, met schaduwen van de bladeren op het zand. De stronken lijken op lichaamsdelen, spierbundels en krijgen zo iets menselijks en breekbaars, maar ook een weerbarstige kracht van het tegen alles in groeien.) Ik houdt van de sporen van leven in de planten en geweien, van nerven en zaden, scheuringen en indrukken.
Abstraherend en vrij in expressieve vorm en kleur maak ik van de schonkige stronken en voluptueuze geweien, die als een plant uit de kop van het hert groeien, een innerlijke wereld. Het uiterlijke wordt verinnerlijkt. Het verkent en onderzoekt de wereld van levende verschijningsvormen, de natuurlijke constructie van alles om ons heen wat wil groeien en zich plotseling , in zijn complexe verschijning aan ons openbaart. (Sanneke Griepink)

Een wesp bouwt een kunstwerk in een beeld wat ik buiten in de moestuin heb neergezet en het ziet er uit alsof het zo altijd is geweest. Het lijkt alsof de natuur zich aanpast aan de mens. De mens veranderd permanent al het leven op aarde. Hoe ingrijpend dit ook is, toch geloof ik in de flexibiliteit en de kracht van onze planeet. Er zou een andere natuur kunnen ontstaan waarin zich nieuwe levensvormen ontwikkelen. In mijn werk zoek ik naar overeenkomsten in vorm en kleur of naar vaste structuren of patronen die in het leven op aarde voorkomen en verbind deze met elkaar. Het golfpatroon wat ik zie in een schelp zie ik ook terug in de huid van een rups of in de golvende beweging van een dansjurk. Door een logische uitziende verbinding te maken tussen deze niet verwante vormen ontstaan er merkwaardige planten en dieren. Vreemde fantastische en bizarre groeivormen die wellicht in de toekomst echt deel uit gaan maken van onze wereld.
Saskia Griepink Kunstzaal Achterom
Agave. Olieverf. Sanneke Griepink
Saskia Griepink Kunstzaal Achterom
Equilibrium Pastelkrijt door Saskia Griepink

KUNST IN HET VOLKSPARK

10-07-2018 t/m 10-07-2018

10 juni: KNS-plein Kunst in het Volkspark, Volkspark
Het jubilerende KunstNonStop (KNS) organiseert ook dit jaar een KNS-plein tijdens Kunst in het Volkspark op zondag 10 juni. KNS streeft ernaar het KNS-plein een helder baken van professionele beeldende kunst te laten zijn midden in het park. Vorig jaar was de aanwezigheid van KNS wederom een groot succes, de winnaar van de Kunst in het Volksparkprijs kwam ook dat jaar weer van ons plein!

Deelnemende kunstenaars
Maarten van Aken (winnaar 2017), Ray Andreas, Vera Berkvens, Broekstra & Van Loon Beeldbouw, Christel Burghoorn, Willemijn Calis, Dirk Comello, Annelien Dam (winnaar 2016), Manje Dijkman, Miguel Dominquez, Saskia Griepink, Katinka Hamming, Helena Hoogenraad, Diana Huijts, Ivo Kamphuis (winnaar 2002), Femke Kloppenburg, Myriam Knol, Jurgen Kuipers, Inge Kuypers, Manon Leeflang, Tessa Lieffering (winnaar 1999), Elly Jacoba Meijer, Madelon Pels, Susan Pinkster, Judith Schepers (winnaar 2013), Danielle Spoelman (winnaar 2015), Marloes Staal, Debbie Voerman, René Völker en Esther de Vries (winnaar 2012).

Het KNS-plein is te vinden op een centrale plek midden in het park, vlak na de hoofdingang van het Volkspark. We ontvangen u graag!