Over het werk

Haagse Kunstdagen Galerie/Atelier Maritiem

De ’Haagse Kunstdagen’, een initiatief van kunstenares Miranda Bovenberg van Egmond was een groot succes .Het inloopevenement werd op 25 september geopend door Dick Brongers, directeur Pulchri studio. Honderden bezoekers uit de omgeving en andere belangstellenden, bezochten het markante gebouw Jan van Nassaustraat 112, (voormalig Maritiem Instituut/Kantongerecht) waar diverse kunst en muziek was te zien en te horen. Het gebouw vibreerde enthousiasme en nieuwsgierigheid. Met een drankje en een hapje ontmoetten kunstenaars en bezoekers elkaar in een ongedwongen setting.
Arjan van Gent was er met fraaie vrouwenportretten. Wieteke van Dort had mooi beschilderd keramiek van grote potten en schalen, organisator Miranda Bovenberg van Egmond, schilderijen van Afrikaanse wilde dieren en landschappen en frescoachtig werk van steden. De muziekmachines van Peter van Loon werden druk bespeeld door groot en klein. In de kleiworkshop van kunstenares Kiki Demelinne maakten kinderen de leukste dingen. Portretschilderes Cora Beijersbergen van Henegouwen heeft heel wat bezoekers ter plaatse op papier vereeuwigd. De opstelling van fragiele stalen staken met lichtgevend materiaal van 3-d kunstenaar Peter Holman op de binnenplaats trokken veel aandacht. Litho’s met New York-achtige sferen van Dick Buytelaar en opvallende portretten van Beatrix en andere B-N ers van Remigius,Lisette Huizinga (genomineerde Jacob Hartogprijs) met het illusionaire interieur , Berlijns verslag in video- en beeldende kunst van Marianne Zult, poëtische vrouwenfiguren van Ingeborg Müller, zeëen en stilleven in kleur en zwart /wit van Marianne Blokland, het precieze en soms surrealistische portret- en landschapswerk van Kees van Aaldijk, krachtige schilder- en 3 d-werk van Jackie Bouw , Paula Brunsveld van Hulten met kleurig portretwerk en digitale kunst,portretten van fotograaf Eric de Jong, grafisch werk en kleurige schilderijen van Wijnand Vlok vormden een verrassende caleidoscoop.
Ook de lezingen van Rainer Bullhorst, architect en Margreet Hofland, auteur werden goed beluisterd.
Voor de kinderen was er een aparte ruimte waar zij parasols en doeken konden beschilderen, tekenen en boetseren.
Hoewel het accent op visuele kunst lag was de muziek goed vertegenwoordigd met twee jazzduo’s, respectievelijk MostMusic en Duo OpJazz, Zangeres /cabaretière Coba en country-folk-rock ensemble Bert Huisman, Gijsbert Diteweg en Miranda viool.
Het Haagse Duo Frans de Leef en Hans Steijger, wist het publiek mee te nemen in een aanstekelijke ‘haagse’ afsluiting van de Kunstdagen.
Door het enthousiasme van het bezoekende publiek en de vele positieve reacties over niveau en ambiance van deze derde versie Haagse Kunstdagen wil de initiatiefneemster en motor achter dit evenement Miranda van Bovenberg Egmond deze Kunstdagen in 2011 graag weer organiseren.