de schilderijen gaan door mij heen

Het schilderij ontstaat; er is geen plan; ik heb geen beeld voor ogen.
Ik begin met een kleur en een beweging. Vanuit deze eerste spontane beweging/actie laat ik me leiden door mijn intuïtie.
Vervolgens laat ik het schilderij aan het woord. Ik luister naar het schilderij. Wat heb je nodig? Wat wil je? Wat vind je fijn?

Mijn kunst ligt in het luisteren. Soms kijk ik wekenlang naar een schilderij en hoor ik niets. Dan oefen ik geduld en heb vertrouwen dat het antwoord er wel is en naar mij toe zal komen.
Het helpt mij dat ik in mijn atelier aan meerdere schilderijen gelijktijdig kan werken.
Ik ervaar mijzelf in het schilderen van engelen-energie of zijns-energie als een doorgeefluik. De schilderijen gaan als het ware door mij heen. En ik probeer het werken zuiver te houden, dus vrij van mijn wil en wens.

Je kunt zelf een engelschilderij maken en bij mij trainingen volgen in deze wijze van schilderen.
Andere workshops bied ik ook aan, met thema's zoals „lente“, „stilte“, „beweging“, „blauw“.


* Tekenen kan iedereen, een methode volgens Betty Edwards *

Van een totaal andere orde, en elke keer weer indrukwekkend om te geven zijn mijn tekencursussen volgens de methode van Betty Edwards.
Hierbij gaat het er om iets af te beelden wat je voor ogen hebt .
Ik houd van de methode van Betty Edwards, omdat ze er van uitgaat dat iedereen tekenen kan – en keer op keer zie ik iedere deelnemer daarin slagen!
Want iedereen heeft de potentie om te kunnen tekenen. We ervaren helaas vaak barrières voor dit potentieel. Deze barrières zijn krachtige en onbewuste bewegingen van onze mind. Met de oefeningen van Betty Edwards leer ik jou deze barrières te omzeilen. Het resultaat is verbluffend goed en je ervaart: "ik kan tekenen!"

WORKSHOPS / CURSUSSEN
voor meer informatie neem contact op via mail of telefoon

2 juli 2016 schilderen met Acryl - Thema "variatie op een kleur"
(5 Juni 2016 schilderen met acryl - thema "relatie")

juli/ augustus 2016
tekenen kan iedereen
een cursus van 30 uren, in 10 dagen (intensief) of in 10 weken