Over de plein air schilder Sonja Brussen

Sonja Brussen is haar hele leven al een rasechte "Outdoor girl". De natuur heeft haar van jongs af aan op alle onderdelen gefascineerd. De liefde hiervoor verwerkt ze in haar schilderijen: het brengt haar volledig in haar element. Opgeleid door gedreven docenten en afgerond met de upgrade van ArteZ hogeschool voor de kunsten weet ze zich steeds te vernieuwen.

Sinds 1998 werkt zij als professioneel kunstenaar, nu vanuit het mooie Achterhoekse Lochem. Met een uitbundige impressionistische toets maakt zij schilderijen met een heel eigen karakter, het liefst "en plein air" en naar de waarneming geschilderd. Sonja geniet een toenemende belangstelling van vooraanstaande galerieën en heeft een grote schare volgers. Als je naar haar schilderijen kijkt krijg je niet alleen het gevoel dat je daar zou willen zijn, maar besef je dat je daar ook bént. Ze neemt je mee in haar verbeelding en brengt daarmee het indrukwekkende buiten naar binnen.

Sonja won in 2013 the Art in the Open contest in Ierland. In 2015 werd ze genomineerd tijdens het Noordwijk Schilderfestival en in 2016 won zij daar de Royal Talens Rembrandt Painting Award!
Sinds 2016 is ze lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

"Een echte plein air schilder. Deze kunstenaar heeft een frisse manier van schilderen. Haar verftoets is mooi. Het thema van dit jaar 150 jaar badplaats is duidelijk in haar werk aanwezig. In haar schilderijen van de branding en de zee is het goed zichtbaar wat voor weer het was. Haar schilderij "Cumulus clouds" heeft alles waar schilders voor naar de kust kwamen: Hollandse luchten. "Herken je deze tekst Sonja?" Dit is nl bijna het juryrapport van vorig jaar. We kunnen daar voor dit jaar aan toevoegen: "Een productieve schilder die deze week in een flow zat.
Dynamisch zowel in haar zeegezichten als landschappen"?

Het werk van Sonja is aangekocht en in collecties opgenomen door verzamelaars/bedrijven in:

Nederland, Duitsland, Thailand, Italië, Ierland, Engeland, USA, Singapore, Canada, Zwitserland, Verenigde Arabische Emiraten, Schotland, Zweden.

De volgende galeries hebben werk in stock van Sonja:

Morren Galleries
Galerie Anée
Galerie Posthuys
Galerie Visée
Galerie Het Raadhuis
Galerie Drentsche Aa
Galerie Ruigewaert


Tweets van @SonjaBrussen