HET WERK VAN THEO WILLEMS († 08-11-2017)

Na een kort ziekbed is mijn man en onze vader Theo Willems 8 november 2017 jl. overleden.
Met passie en veel bevlogenheid heeft hij de afgelopen jaren aan zijn kunst gewerkt. Als eerbetoon aan hem houden we zijn kunstsite dan ook levend. Bekijk zijn werk met veel plezier!

Marian, Joppe en Femke

-----------

Theo heeft het vak als een echte autodidact zich eigen gemaakt.
Deels door veel en overal te tekenen, maar ook door stages bij academisch gevormde kunstenaars. Zijn basis werd echter gelegd tijdens zijn studie creatief educatieve techniek [83-88] aan de hogeschool te Nijmegen.
Theo was wars van de moderne academische kunst en voelde zich veel meer betrokken bij de middeleeuwen en renaissance, waar kunst nog een vak was en het neerzetten van scenes en voorstellingen een doel op zich.

Zijn werk roept onwillekeurig beelden op van middeleeuwse taferelen en refereert aan het werk van onder meer Jeroen Bosch , hetgeen zeker niet als kopiëren van diens techniek moet worden opgevat maar veel meer als een volkomen natuurlijke uitings-drang van Theo.

Mocht u interesse hebben in één van de werken van Theo Willems, dan kunt u contact opnemen met Marian Willems - Postulart (marianpostulart@hotmail.com)