118 (132)

Hét Atelier Valkenswaard - een prachtig atelier voor schilderen en tekenen al of niet onder begeleiding

Hét Atelier | (Valkenswaard)

Het prachtige en unieke Hét Atelier Valkenswaard biedt:
• Zelf tekenen of schilderen in groepsverband met of zonder begeleiding. Voor jong en oud, met of zonder ervaring, er is voor iedereen wat.
• Huur van Hét Atelier voor uw eigen activiteit. Er zijn nog verschillende dagdelen beschikbaar.

De stichting Hét Atelier Valkenswaard (kortweg “Hét Atelier”), geregistreerd bij KvK in Eindhoven onder nummer 17128107, verhuurt een prachtig atelier voor teken- en schilderkunst. Er zijn een tiental groepen actief waar jong en oud, met of zonder ervaring enthousiast tekenen en schilderen. Zo’n 20 jaar geleden is de stichting opgericht door de Valkenwaardse kunstenaar Theo Kappé onder de naam “Schilderschool Theo Kappé”. Recent is de naam gewijzigd in “Hét Atelier Valkenswaard”.
Hét Atelier is gevestigd op de zolder van gebouw Carolus gelegen in het centrum van Valkenswaard aan de Oranje Nassaustraat 8.
Sinds 2001 biedt Carolus onderdak aan verscheidene maatschappelijke en culturele instellingen. Drie musea zijn er gehuisvest: Het Nederlands Steendrukmuseum, het Valkerij- en Sigarenmuseum en het Gildemuseum. Ook verschillende kunstenaars, de EHBO-vereniging, Heemkundekring en Hét Atelier hebben er hun onderkomen. De foyer en expositieruimte zijn beschikbaar voor vergaderingen, presentaties, tentoonstellingen e.d.
De stichting Hét Atelier Valkenswaard verhuurt een prachtig atelier voor teken- en schilderkunst.
De stichting draagt zorg voor het basis materiaal bestaande uit schildersezels, werkbankjes en opslagrekken voor de werken. U hoeft alleen zorg te dragen voor uw eigen materiaal zoals papier, doek, verf e.d.
Hét Atelier wordt per dagdeel (ochtend, middag, avond) per jaar verhuurd.
Momenteel vinden er een drietal soorten activiteiten plaats in dit unieke atelier.
• Vrij tekenen en schilderen in verschillende groepen zonder formele begeleiding. Deze groepen zijn voor jong en oud en ervaring is niet vereist. Zowel beginners als meer ervaren kunstenaars kunnen deelnemen.
• Begeleide groepen die tekenen en schilderen onder begeleiding van een docent. Ook deze groepen zijn voor jong en oud en ervaring is niet vereist. Zowel beginners als meer ervaren kunstenaars kunnen deelnemen.
• Een aparte groep houdt zich bezig met Kunstzinnig Dynamische Expressie onder begeleiding van een coach. Dit is een ervaringsgerichte vorm van begeleiding, waarbij heel breed wordt gewerkt en waarin kunst en dans worden gecombineerd.
Er worden met regelmaat tentoonstellingen georganiseerd door de verschillende groepen in de foyer van het gebouw Carolus.
Een aantal dagdelen zijn nog beschikbaar voor verhuur. Deze kunnen door individuele kunstenaars of groepen naar eigen inzicht ingevuld worden.

www.ateliervalkenswaard.nl

29-05-2022 t/m 29-11-2022

Stuur een bericht naar Hét Atelier