65 (221)

Cursus Beeldhouwen en Beeldhouwatelier
Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar - (Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best)

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar op het prikbord
Cursus Beeldhouwen en Beeldhouwatelier

Cursus Beeldhouwen en Beeldhouwatelier:

Locatie: Atelier Mostheuvel 12

Cursus beeldhouwen van 35, 20 of 10 lessen. Ter kennismaking kan je altijd een korte cursus van 5 lessen afnemen. Daarna kijk je of je verder gaat.

Er staan tot de zomervakantie nog 7 lessen op het programma. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus instromen kan nog steeds!! Dit kan per direct. Wel even opgeven vooraf.
Na de zomervakantie gaat deze cursus naar de dinsdagmiddag. De eerste les is op dinsdagmiddag 28 augustus. Je kunt je hiervoor nu al opgeven.

Afgenomen cursussen kunnen altijd verlengd worden met x aantal lessen. Instromen kan, zolang er plaats is, het hele jaar door.

Tijd: 13.30 - 15.30 uur.

Investering: € 67,- ( 5 lessen), € 130,- ( 10 lessen), € 252,- ( 20 lessen),€ 440,- ( 35 lessen).

exclusief materiaal, inclusief te gebruiken gereedschap.

Inhoud:

"Ik zag een engel in het marmer en houwde tot ik hem bevrijdde". Citaat van Michelangelo Buonarroti (1475 - 1564).

De cursus beeldhouwen is een cursus waarin je vorm kunt geven aan je creativiteit in zachte steensoorten. Je zult merken dat je door inspanning en focus tot rust komt.

Werken in steen vraagt om focus. Welke vormen zie je in de steen? Welke vormen wil je er zelf aan geven/ aan toevoegen? Wat leg je erin van jezelf?

Je kunt je tijdens het beeldhouwen laten leiden door de steen. Dat wat je erin ziet, probeer je beetje bij beetje steeds duidelijker te laten zien. Telkens weer reageer je op de steen en op je eigen handelingen hierbij. Dit is een intuitieve manier van werken.

Een andere benadering is om vooraf een model in klei te maken en de steen vervolgens stapsgewijs te benaderen totdat het model volledig zichtbaar is geworden. Je kiest dan de steen uit die het beste bij je model past.

Beide manieren van werken komen in de jaarcursus aan de orde. Wil je een beperkter aantal lessen afnemen, dan kies je voor een van beide technieken.

Omdat we met zachte steensoorten werken zoals speksteen, serpentijn en mergelsteen is het proces licht. Het kost beperkte lichamelijke inspanning en er is snel resultaat.

Evenals bij de cursus keramiek starten we na de ontvangst met een korte meditatie van 5 minuten in de kring. Zo komen we al tot rust voordat we starten met werken in de steen. Op deze manier heb je al gauw een mooie start om plezierig en geconcentreerd te kunnen werken in de steen naar je keuze.

Opgeven kan per direct, je kan het hele jaar door nog instromen!

www.antoinettedonkers-dekker.com

24-04-2018 t/m 24-04-2019

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen

Ijsbeer

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen (2)

Beeldhouwen

Stuur een bericht naar "Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar"