29 (222)

Cursus Beeldhouwen en Beeldhouwatelier

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar | (Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best)

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar op het prikbord
Cursus Beeldhouwen en Beeldhouwatelier

Cursus Beeldhouwen en Beeldhouwatelier:

Locatie: Atelier Mostheuvel 12

Cursus beeldhouwen van 5,10,20 of 30 lessen. Ter kennismaking kan je altijd een korte cursus van 5 lessen afnemen. Daarna kijk je of je verder gaat.

Er is nog plaats in de huidige groep, opgeven kan nog steeds en per direct!

Afgenomen cursussen kunnen altijd verlengd worden met x aantal lessen. Instromen kan, zolang er plaats is, het hele jaar door.
Data: Iedere dinsdagmiddag is er les, uitgezonderd schoolvakanties. Tot aan de zomervakantie zijn er nog 4 lessen. Na de zomervakantie starten de lessen weer op 27 en 28 augustus.

Tijd: 13.30 - 15.30 uur.

Investering: € 73,- ( 5 lessen), € 133,- ( 10 lessen), € 254,- ( 20 lessen),€ 382,- ( 30 lessen).

exclusief materiaal, inclusief te gebruiken gereedschap.

Inhoud:

"Ik zag een engel in het marmer en houwde tot ik hem bevrijdde". Citaat van Michelangelo Buonarroti (1475 - 1564).

Evenals bij de cursus keramiek starten we na de ontvangst met een korte meditatie van 5 minuten in de kring. Zo komen we al tot rust voordat we starten met werken in de steen. Op deze manier heb je al gauw een mooie start om plezierig en geconcentreerd te kunnen werken in de steen naar je keuze.

De cursus beeldhouwen is een cursus waarin je vorm kunt geven aan je creativiteit in zachte steensoorten. Je zult merken dat je door inspanning en focus tot rust komt.

Werken in steen vraagt om focus. Welke vormen zie je in de steen? Welke vormen wil je er zelf aan geven/ aan toevoegen? Wat leg je erin van jezelf?

Je kunt je tijdens het beeldhouwen laten leiden door de steen. Dat wat je erin ziet, probeer je beetje bij beetje steeds duidelijker te laten zien. Telkens weer reageer je op de steen en op je eigen handelingen hierbij. Dit is een intuitieve manier van werken. Erg geschikt voor mensen die het denken los willen laten en in het dagelijks leven moeite hebben om zich te kunnen ontspannen.

Een andere benadering is om vooraf een model in klei te maken en de steen vervolgens stapsgewijs te benaderen totdat het model volledig zichtbaar is geworden. Je kiest dan de steen uit die het beste bij je model past.

Beide manieren van werken komen in de jaarcursus aan de orde. Wil je een beperkter aantal lessen afnemen, dan kies je voor een van beide technieken.

Omdat we met zachte steensoorten werken zoals speksteen, serpentijn en mergelsteen is het proces licht. Het kost beperkte lichamelijke inspanning en er is snel resultaat.

Opgeven kan per direct, je kan het hele jaar door nog instromen!

www.antoinettedonkers-dekker.com

07-06-2019 t/m 07-06-2020

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen

Speksteen op houten sokkel, werk cursist.

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen (2)

We kijken ook naar het werk van bekende kunstenaars ter inspiratie.
Torso, Jean Arp.

Stuur een bericht naar "Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar"