74 (216)

Het Kunstatelier

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar | (Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven,Best)

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar op het prikbord
Het Kunstatelier

Het Kunstatelier 2018/2019:

Het Kunst Atelier voor tekenen, keramiek, boetseren en beeldhouwen.

Momenteel zijn we met een kleine groep waarin men vnl werkt met klei en speksteen. Hier kunnen nog mensen bij. Opgeven kan per direct. Tot de zomervakantie zijn er nog 4 lessen. Na de zomervakantie starten de lessen weer op 27 augustus.

Tijd: Iedere dinsdagmiddag 13.30 - 15.30 uur, behalve in de schoolvakanties.

Investering: € 84,00 ( 6 lessen), € 160,- ( 12 lessen), € 234 ( 18 lessen), € 305,- ( 24 lessen).
+ max. € 20,00 materiaalkosten

Inhoud:

In het Kunst atelier kan je tekenen, boetseren/ keramisch werken en beeldhouwen. Elke 6 weken werk je met een andere techniek. Zo kan je in 1 cursus kennis maken met en ervaring opdoen met verschillende materialen en technieken.

De cursus start met 6 weken tekenen. Deze tekencursus is geschikt voor iedereen die wil leren tekenen, maar zich hierin geremd voelt. We gaan aan de slag met potlood, houtskool en pastelkrijt. Je leert jezelf creatief uit te drukken op papier. We werken zowel abstract als figuratief, zowel naar de verbeelding als naar de waarneming. Dus ook het natekenen komt aan bod. Tevens laten we ons inspireren door kuntstenaars als Picasso, Matisse, Chagall en Mondriaan. In de eerste lessen ligt de nadruk op het weer om leren gaan met potlood en papier dus op het durven tekenen. Daarna krijgt het tekenen naar eigen ideeen en naar de waarneming meer aandacht.

Na de tekencursus volgt gedurende 6 weken de cursus keramiek/ boetseren. Hierin laat ik je diverse technieken in klei zien. Na deze kort te hebben uitgeprobeerd, kies je een techniek uit waarmee je vervolgens mbv een opdracht aan de slag gaat. Zie ook de toelichting bij de Cursus Keramiek op de woensdag.

Na de cursus keramiek volgt de cursus beeldhouwen in speksteen. Voor de beschrijving hiervan kijk je bij het kopje "workshop beeldhouwen in speksteen".

Na 18 weken starten we weer met 6 weken tekenen gevolgd door 6 weken keramiek en 6 weken speksteen. Hierin zit wel een bepaalde opbouw ten aan zien van de eerste cyclus zodat je weer nieuwe dingen kunt leren.

Let op: Het is gedurende de hele cursus mogelijk ook te kiezen voor maar 1 discipline wanneer dat je voorkeur heeft. Wil je blijven tekenen, geen probleem. Wil je vooral werken met klei of voornamelijk beeldhouwen en bv het tekenen overslaan, ook dan ben je van harte welkom. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden als je twijfelt. De inrichting is niet zo strak als het lijkt in de beschrijving. Het is ten slotte een gecombineerd kunst- atelier.

Opgeven kan per direct, instromen het hele jaar door.

www.antoinettedonkers-dekker.com

07-06-2019 t/m 07-06-2020

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven,Best ) Cursussen

Tekenen in het Kunstatelier

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven,Best ) Cursussen (2)

Boetseren in het Kunstatelier, werk van cursist.

Stuur een bericht naar "Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar"