hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek cursussen
230 (230)

Klassieke Academie Maarssen
(Maarssen)
Classic Art Atelier

Klassieke Academie Maarssen
Onze missie
Onze missie is studenten het hoogste niveau van onderwijs van de klassieke teken- en schildertechnieken aan te reiken. Wij bieden onze studenten de technische vaardigheden aan die nodig zijn om een visuele taal te ontwikkelen en uiteindelijk werk te maken die zowel persoonlijk als universeel een waardevolle betekenis heeft. Onze filosofie, die tevens de leerweg en de methode van Classic Art Atelier onderschrijft, verlangd een discipline die gebaseerd is op vaardigheden, het verbeelden van schoonheid, de studie van de natuur en de Oude Meesters, die nodig zijn als basis voor het maken van een meesterwerk.
"Classic Art Atelier voorziet in het hoogste niveau van onderwijs in de klassieke methoden van tekenen en schilderen en is bedoeld voor studenten die graag professioneel kunstenaar in de Realistische traditie willen worden."

Filosofie
Classic Art Atelier is een kleine en dynamische school die zich toelegt op de training van kunstenaars van alle leeftijden door een combinatie te bieden in het onderwijs van intense waarneming en hoogstaande ambachtelijke vaardigheden. De leerweg stamt uit de klassieke realistische traditie die zich heeft geworteld in de 17e eeuw en die zich vooral heeft onderscheiden door de Hollandse ateliers waar meesters zoals Rembrandt en Rubens de meesters waren die onderwijs gaven aan vele leerlingen in hun eigen atelier, maar richt zich ook op de creatieve en professionele positie van de kunstenaar in de huidige tijd.
Daarom biedt Classic Art Atelier studenten de mogelijkheid om hun eigen onderscheidende vermogen te onderzoeken door het ontwikkeling van een gedegen kennis van de ambachtelijke vaardigheden, maar ook het maken van studies van het werk van de Oude Meesters en het verkrijgen van praktische kennis van de materialen en methodes. Langs deze weg en door de vastberadenheid van duidelijk artistieke doelstellingen, ontwikkelen studenten zelfvertrouwen in hun creativiteit en een waardevolle nauwkeurigheid van de waarneming.

Studeren aan de Classic Art Atelier-academie richt zich hoofdzakelijk op het belang van het tekenen als basis om vaardigheid in het schilderen te krijgen.
Het programma, zoals die van de Hollandse ateliers, is gebaseerd op een systematische vooruitgang door de klassieke disciplines, het interpreteren van de basis zoals compositie, vorm, kleur, harmonie en expressie. Vooruitgang naar ieder niveau in de studie hangt af van het succesvol afronden van de vorige module.

Doelstelling
Het doel van de Atelieropleiding is om door middel van de traditionele methoden de student vaardigheden aan te leren welke door veel van de grote meesters uit het verleden werden gebruikt. De student wordt aangemoedigd om zijn eigen individuele kracht en artistieke interpretatie te ontwikkelen; ze worden naar hun uiterste grenzen geduwd waardoor er een zeer bekwame kunstenaar kan ontstaan. Een diploma van Hollandse Meester (Dutch Master of Art) wordt toegekend aan studenten die het totale opleidingsprogramma van 3 jaar en de 12 modules geheel hebben voltooid.
Het opleidingsprogramma bestaat uit het onderwijzen van de technieken die stammen uit de 15e eeuw en die daarna verder zijn ontwikkeld in de daaropvolgende 600 jaar. Haar aanhangers zijn Leonardo da Vinci, Raphael, Titiaan, Caravaggio, Velasquez, Rembrandt, Rubens, van Dyck, Lord Leighton, Alma-Tadema, Bougereau en, meer recentelijk, Annigoni.
Vakmanschap
Een goede kennis van de technische en materiële aspecten wordt als essentieel beschouwd. De verschillen tussen de diverse potloden, houtskoolschetsen, pigmenten, papier en doeken worden onderwezen, samen met de bereiding van lijm en preparering op canvas. De uiteenlopende vereisten en specifieke mediums voor de verschillende lagen van een olieverfschilderij worden bestudeerd en de diverse stadia van onder- en overschildering, alsmede de glaceertechnieken worden grondig behandeld.

Anatomie en Morfologie
Kennis van de structuur en vorm van het menselijke lichaam is absoluut noodzakelijk voor de modelschilder. Hierin worden Leonardo en Michelangelo tijdens de Renaissance als pionier beschouwd. Door middel van een reeks dvd-lezingen en de studie van een levend model worden deze disciplines uitvoerig behandeld.

Kunstenaar als ondernemers
De zakelijke kant van de kunst wordt beschouwd als een cruciaal onderdeel van het toekomstige succes van een kunstenaar. Onderwerpen als: tentoonstellen, financiering, prijzen en kosten, evenals galerieën, marktonderzoek en verkoopbevorderingsactiviteiten, komen aan bod. Om de realiteit van de professionele kunstenaar te oefenen, wordt de student gevraagd om als afstudeeropdracht een galerieshow te organiseren. Hierdoor ontstaat een situatie waarin de student kan leren hoe werk wordt voorgelegd aan een jury of een galerie, hoe aan de timing voor inlijsten en vervoer moet worden geregeld, hoe de verkoop wordt afgehandeld en hoe het werk wordt gepromoot.

Voor meer informatie zie onze website

www.classicartacademy.com
Kunstinzicht pagina: Classic Art Atelier
03-01-2017 t/m 03-01-2018
Classic Art Atelier ( Maarssen ) Cursussen
Classic Art Atelier ( Maarssen ) Cursussen (2)

Stuur een bericht naar "Classic Art Atelier"