8 (156)

Verhaal/Beeldtaal, een kunsttraject naar de kern van jouw verhaal

Nicolette Peters | (Waalwijk)

Verhaal/Beeldtaal, een kunsttraject naar de kern van jouw verhaal

Ben jij kunstenaar en wil je jouw beeldend werk verdiepen, je drijfveren onderzoeken en de uitdrukkingsvorm die daarbij past, weten waar jij voor staat met jouw kunst en je eigen plek veroveren in de kunstwereld? Ga dan mee op deze inspirerende zoektocht naar de kern van jouw verhaal!

Werkwijze:
De kracht van dit traject zit in de collectieve bijdrage van de deelnemende kunstenaars. We bespreken elkaars werk aan de hand van beeldanalyses, zodat je ontdekt wat jij communiceert met jouw kunst. Het geeft inzicht in je werkproces en de relatie tussen vorm, inhoud en betekenis. Ook filosoferen we over het belang van kunst, lezen over de esthetica en kijken kritisch naar de kunstgeschiedenis. En met een bezoek aan een atelier, museum, artist in residence-locatie en een aantal galeries, verken én versterk je jouw positie in de kunstwereld. Tot slot presenteer je je beeldend werk in een groepsexpositie en breng je in een kunstenaarsstatement jouw artistieke visie onder woorden.

De kern van jouw verhaal:
De discussies, vragen en opdrachten dagen je uit om op zoek te gaan naar inspiratiebronnen om jouw creativiteit te ontplooien. Waarom maak ik kunst, wat draag ik ermee uit? Hoe hangen verhaal en beeldtaal met elkaar samen? Aan welke context ontleent mijn verhaal zijn betekenis? Waar sta ik nu in de kunstwereld en waar ga ik naar toe? Het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal geeft antwoord op deze vragen.

Doel:
Tijdens de 24 bijeenkomsten word je begeleid om jouw beeldend werk steviger neer te zetten. Door jouw persoonlijk verhaal in een breder kader te plaatsen en daarmee een statement te maken, kan jouw kunst van meer betekenis zijn in het artistieke veld.

Locatie:
Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
06-21858387 (Nicolette Peters)

Start:
Het traject Verhaal/Beeldtaal start in de eerste week van september 2020. Elke week is er een bijeenkomst, telkens van 10.00 tot 12.30 uur, rekening houdend met de schoolvakanties. De dag waarop het traject plaatsheeft wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

Deelname:
Om je aan te melden voor het kunsttraject stuur je een e-mail naar info@seinvormgeving.nl. Vermeld daarin je naam, adres en woonplaats en de kunstvorm(en) waarin je je uit. Vul dit aan met een korte motivatie voor jouw deelname. Je zult dan worden uitgenodigd voor een intake gesprek, waar je aan de hand van je beeldend werk je motivatie kunt toelichten.

Kosten:
Voor deelname aan het traject betaal je € 495,00. Dit is inclusief koffie en thee, atelier-, galerie- en residencebezoek, vaste begeleiding door beeldend kunstenaar Nicolette Peters en een aantal gastdocenten. BTW en entree voor het museum zijn hier niet bij inbegrepen.

Waarom:
“Indien je vreugde wilt vermenigvuldigen, moet je haar delen” (Pythagoras).
Dit is de achterliggende gedachte waarom ik je wil begeleiden in dit kunsttraject. Het vinden van de kern van mijn eigen verhaal en het creëren van de beeldtaal die daarbij past, stelt mij in staat 'mijn stem' te laten horen. Introvert als ik ben, bescheiden en niet op de voorgrond tredend, kan ik nu 'spreken' op een manier die bij mij past. Het heeft me mijn plek in deze wereld gegeven. De vreugde die daaruit voortvloeit wil ik delen, met jou. Alle informatie die mij heeft geholpen om tot de kern van mijn verhaal te komen en me in mijn beeldend werk uit te drukken, heb ik verzameld. Door het volgen van dit kunsttraject krijgt ook jouw verhaal een plaats in onze samenleving.

Hartelijke groet,
Nicolette Peters

nicolettepeters.kunstinzicht.nl

19-03-2020 t/m 19-09-2020

Nicolette Peters ( Waalwijk ) Cursussen

Stuur een bericht naar "Nicolette Peters"