55 (217)

Verhaal/Beeldtaal, een kunsttraject naar de kern van jouw verhaal

Nicolette Peters | (Waalwijk)

Nicolette Peters op het prikbord
Verhaal/Beeldtaal, een kunsttraject naar de kern van jouw verhaal

Ben jij kunstenaar en wil je jouw beeldend werk verdiepen, je drijfveren onderzoeken en de uitdrukkingsvorm die daarbij past, weten waar jij voor staat met jouw kunst en je eigen plek veroveren in de kunstwereld? Ga dan mee op deze inspirerende zoektocht naar de kern van jouw verhaal en maak een statement!

Werkwijze:
De kracht van dit traject zit in de collectieve bijdrage van de deelnemende kunstenaars. Jullie gaan met elkaar op zoek naar de kern van je eigen verhaal, bespreken elkaars werk aan de hand van beeldanalyses en monitoren het verloop van ieders werkproces. Met een gezamenlijk atelier-, museum- en galeriebezoek verken én versterk je jouw positie in de kunstwereld. Ook filosoferen we over de essentie van kunst, lezen we over de schoonheid in de kunst en kijken kritisch naar de kunstgeschiedenis. Het werken aan een eind-expositie leert je jouw werk op een goede manier presenteren. En het kunstenaarsstatement, waaraan je gedurende het hele traject schrijft, is daarin een essentieel onderdeel.

De kern van jouw verhaal:
De discussies, vragen en opdrachten dagen je uit om op zoek te gaan naar jouw inspiratie en drijfveren. Waar sta ik voor met mijn kunst? Wat wil ik uitbeelden? Waar vind ik ideeën en hoe vertaal ik ze in beelden? Waar sta ik nu in de kunstwereld en waar ga ik naar toe? Het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal geeft je antwoord op al deze vragen.

Doel:
Tijdens de 24 bijeenkomsten word je begeleid om jouw beeldend werk steviger neer te zetten, een statement te maken met jouw kunst en je eigen plek te veroveren in de kunstwereld.

Locatie:
Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
06-21858387 (Nicolette Peters)

Start
Het traject Verhaal/Beeldtaal start de 1e week van september 2019 (dag en datum nader te bepalen) van 10.00 - 12.30 uur, bij de aanmelding van minimaal vier deelnemers. Elke week is er een bijeenkomst, rekening houdend met de schoolvakanties.

Deelname:
Om je aan te melden voor het kunsttraject stuur je een e-mail naar info@seinvormgeving.nl. Vermeld daarin je naam, adres en woonplaats en de kunstvorm die je beoefent. Vul dit aan met een korte motivatie voor jouw deelname en je wordt uitgenodigd voor een intake gesprek, waar je aan de hand van je beeldend werk je motivatie kunt toelichten.

Kosten:
Voor deelname aan het kunsttraject betaal je € 475,00. Dit is inclusief koffie en thee, atelier- en galerie-bezoek, vaste begeleiding door beeldend kunstenaar Nicolette Peters en een aantal gastdocenten. BTW en entree voor het museum zijn hier niet bij inbegrepen.

Waarom:
“Indien je vreugde wilt vermenigvuldigen, moet je haar delen” (Pythagoras).
Dit is de achterliggende gedachte waarom ik je wil begeleiden in dit kunsttraject. Het vinden van de kern van mijn eigen verhaal en het creëren van de beeldtaal die daarbij past, stelt mij in staat 'mijn stem' te laten horen.
Introvert als ik ben, bescheiden en niet op de voorgrond tredend, kan ik nu 'spreken' op een manier die bij mij past. Het heeft me mijn plek in deze wereld gegeven. De vreugde die daar uit voortvloeit wil ik delen, met jou.
Alle informatie die mij heeft geholpen om tot de kern van mijn verhaal te komen en me in mijn beeldend werk uit te drukken, heb ik verzameld. Door het volgen van dit kunsttraject krijgt ook jouw verhaal een plaats in onze samenleving.

Hartelijke groet,
Nicolette Peters

nicolettepeters.kunstinzicht.nl

25-06-2019 t/m 25-12-2019

Nicolette Peters ( Waalwijk ) Cursussen

Stuur een bericht naar "Nicolette Peters"