1 (132)

Altijd al willen tekenen of schilderen van een bevoegd docent in Utrecht?

Reinoudt van den Clooster - Art Temptations | (Utrecht)

Altijd al willen tekenen of schilderen van een bevoegd docent in Utrecht?

Altijd al willen tekenen of schilderen?

Ik verzorg elke dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 - 15.30, dinsdagavond en woensdagavond van 20.00 - 22.00 schilder- (acrylverf, aquarelverf, olieverf op waterbasis, traditionele olieverf mits rekening gehouden wordt met 1 restrictie, de penselen en palet moeten de leerlingen bij hun thuis schoonmaken met terpentine/terpentijn) en ecoline en/of tekenlessen (kleurpotlood, potlood, houtskool, softpastel, Oostindische inkt, oliepastel en gemengde technieken. In een kleine groep van maximaal 4 deelnemers. Voordeel is, dat een ieder veel persoonlijke aandacht en individuele begeleiding krijgt binnen een groep. Het niveau verschilt van beginnend tot en met gevorderd. Keuze uit figuratief of abstract. Het zijn lesblokken van 5 lessen. Per les zijn de kosten € 17,50 exclusief materiaal. Een proefles behoort tot de mogelijkheden eveneens € 17,50. Plaats van handelen Utrecht in de wijk Zuilen, vrij parkeren.
Is reizen een bezwaar, dan is het ook mogelijk om individueel les te krijgen bij u thuis in uw eigen atelier.
Wilt u iemand of meerderen mensen creatief verrassen. Ik verzorg tevens workshops in het weekend of op maandag en donderdag voor maximaal 6 personen.
Mocht u interesse hebben een les bij mij te volgen, neem gerust contact op via mijn mailadres: reinoudt@casema.nl

Nieuw:

Is, dat ik naast algemene schilder- en tekenlessen ook themaworkshops geef:

- Schilder en of tekenworkshop. Schilderen zou kunnen wezen acrylverf, aquarelverf, olieverf op waterbasis en ecoline. Tekenen zou kunnen wezen kleurpotlood, potlood, houtskool, softpastel, Oostindische inkt, oliepastel en gemengde technieken.  De workshop is van 10.00-15.00. De workshop zou kunnen wezen op een zaterdag, zondag, maandag of donderdag. De kosten zijn € 75,00. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 6.

- De mogelijkheden en onmogelijkheden van de droge naald etstechniek. Dit is een etstechniek, die praktisch veilig ook thuis met eenvoudige middelen kan uitgevoerd worden. Droog staat voor, dat je geen gebruik maakt van salpeterzuur om lijnen in het etsplaatje te etsen. Je doet het rechtstreeks met een etsnaald op een plaatje. Dit kan wezen van wat dikker plastic of metaal. Met deze techniek, kan je daardoor meerdere oplages maken. Je kan werken zowel in zwart-wit als kleur.
Droge naald etstechniek kent een lange traditie. De beroemde etsers van de zeventiende eeuw hebben al met de droge naald bepaalde delen in hun koperplaten opgewerkt en gecorrigeerd. Als afzonderlijke artistieke werkwijze werd de droge naald vaker beoefend tegen het einde van de negentiende eeuw, bijvoorbeeld door James McNeill Whristler en Auguste Rodin.
In Engeland noemt men de techniek drypoint, in Frankrijk pointe sèche en in Duitsland Kaltnadelradierung.?
De workshop is van 10.00-15.00. De kosten zijn € 75,00. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 3. Er is ook een mogelijkheid om deze workshop extern te geven en dat kan dan voor meerdere personen.

- Workshop lino-linoleumsnede. Het thema is: De wonderlijke wereld van de lino-linoleumsnede. De workshop is van 10.00-15.00. De kosten zijn € 75,00. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 3.
De linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum.
De techniek is te vergelijken met de houtsnede. Omdat het snijden in de plaat linoleum makkelijker is - het materiaal is zachter - kunnen vloeiender lijnen ontstaan, maar een linosnede is doorgaans wat grover van tekening. Daardoor is hij beter dan de houtsnede geschikt voor grotere vlakken en grote formaten. De drukvlakken zijn gladder en missen de nerftekening van het hout. Je kan zowel afdrukken maken in kleur als zwart-wit.
Van een linosnede kunnen vele honderden afdrukken gemaakt worden voordat het linoleum is versleten, dus je kan deze techniek gebruiken om uitnodigingen te maken of bijvoorbeeld Kerstkaarten. Het is makkelijk thuis te doen en het is een techniek die, niet schadelijk is voor jezelf of het milieu.

-Het leren opspannen van doeken, in dit geval linnen. We gaan 2 formaten doeken leren opspannen 40 cm x 50 cm en 60 cm x 80 cm met een kruis.  Na de workshop ga je dan ook naar huis met 2 formaten linnen doeken. De kosten zijn € 75,00. Dit is inclusief gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken. De workshop gaat door bij 2 deelnemers.

Mocht u interesse hebben een les bij mij te volgen, neem gerust contact op via mijn mailadres: reinoudt@casema.nl

Enkele reacties van cursisten:

Ik heb een aantal x een serie schilderlessen gevolgd bij Reinoudt. Hij werkt in kleine groepjes, bij ons waren er steeds max. 4 mensen. Reinoudt inspireert, heeft veel kennis, en geeft iedereen de ruimte om op zijn/haar eigen manier, niveau, stijl en methode te werken. In onze laatste groep was 1 cursist aan het tekenen, een ander bezig met groot vrij schilderwerk, een ander met een stilleven en ik met een klein schilderijtje n.a.v. een foto die ik een keer gemaakt had. Reinoudt is een hele fijne docent!

Ik heb jaren geschilderd bij Reinoudt en dat was ‘mijn’ moment in de week. Heerlijk om een ochtend (toen) voor mezelf te hebben en bezig te zijn met beelden, kleur en vormgeving. In het atelier staat een schat aan kunstboeken waar Reinoudt bronnen voor inspiratie uithaalt die passen met waar je mee al zoekend bezig bent. Zijn brede kennis over materialen en technieken is altijd paraat. En natuurlijk de koffie, thee en muziek om het af te maken. Een aanrader!

Ik heb zelf ruim vier jaar lessen bij Reinoudt gevolgd. Ik heb bij meerderen lessen gevolgd, maar bij Reinoudt ‘blijven hangen’. Ik vind dat Reinoudt een erg prettige manier van les geven heeft. Voor mij was het belangrijk vooral m’n eigen ding te kunnen doen en daar geeft Reinoudt zeker de ruimte voor. Hij geeft goede tips en geeft de juiste sturing. Daarbij is Reinoudt ook altijd in voor een gezellig praatje en heb ik er veel van geleerd!

Erg leuke lessen met duidelijke tips, verwijzingen en uitleg van werken van (mij) bekende en minder bekende schilders, enthousiasme en eerlijke feedback… mooie locatie op ruime zolder….. kleine groep zorgt voor veel tijd voor iedereen…. en….heel veel goede muziek!

In 2011 ben ik begonnen les te nemen bij reinoudt, die toen min of meer mijn buurman was. Out of the blue begon ik te schilderen, acryl op doek… Reinoudt gaf mij daarin volledige vrijheid, maar binnen die vrijheid wees hij me op van alles en nog wat, toonden diverse mogelijkheden, manieren van werken, en zette me onwillekeurig aan het denken… een superfijne en ook super aardige en gezellige leraar… ik denk er met heel veel plezier aan terug

Mocht u interesse hebben om les van mij te krijgen of in een workshop, neem dan contact op met mij via mijn emailadres: reinoudt@casema.nl

www.reinoudt.nl

05-12-2019 t/m 05-12-2020

Reinoudt van den Clooster - Art Temptations ( Utrecht ) Cursussen
Reinoudt van den Clooster - Art Temptations ( Utrecht ) Cursussen (2)

Stuur een bericht naar "Reinoudt van den Clooster - Art Temptations"