177 (212)

Cursus Infographics maken

Art and the City | (Utrecht)

Cursus Infographics maken

In deze cursus Infographics leer je hoe je op een grafische manier informatie over een bepaald onderwerp zichtbaar maakt. Je gebruikt illustraties, foto's, pictogrammen, lijntekeningen - of wat voor beeld dan ook - samen met tekst om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld actuele informatie (data & kennis) weer te geven.

Wat leer je op deze cursus Infographics?

In deze cursus gebruiken wij Illustrator om een Infographic te ontwerpen. Wij werken aan een flink aantal opdrachten tijdens de cursus. Van eenvoudig tot meer complexere ontwerpen. Het is mogelijk om met je eigen materiaal te werken nadat een basis is gelegd.

Wat zijn infographics?

Soms geef je ook het commentaar of een interpretatie op deze informatie weer (in beeld).
Infographics zijn gekoppeld aan processen of gebeurtenissen en tonen daarover gegevens. Dit kan de uitslag van een onderzoek zijn of bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding. Dit is waar het vakgebied van grafisch ontwerper het vak van de communicatie raakt. Vaak zal je samenwerken met een communicatiespecialist om (complexe) informatie inzichtelijk te maken en op een heldere manier vorm te geven. Voor het maken van infographics zorgt tijdsdruk ervoor dat er twee stromingen zijn binnen de productie van deze visuele kunstwerken ontstaan. Infographics die worden gemaakt voor media met een langere ontwikkelingstijd en Infographics die een actuele nieuwswaarde hebben. Hoe meer budget er is (en dus meer tijd) om een infographic te produceren hoe complexer – of fraaier- de infographic kan worden.

Kijk op onze website voor alle actuele startdata!

naar de website

05-02-2019 t/m 05-02-2020

Stuur een bericht naar "Art and the City"