133 (134)

Basiscursus Intuïtief schilderen, tekenen en boetseren in Nijmegen

Creatipi - Creatieve Workshops en Coaching | (Nijmegen)

Vond jij het als kind ook zo heerlijk om creatief bezig te zijn?
Om te kliederen, spelen, kleuren, genieten en krassen zonder doel?

Verlang jij ernaar om…
? weer in contact te komen met deze kinderlijke speelsheid en onbevangenheid?
? je perfectionisme los te laten en om meer ontspannen in het leven te staan?
? in contact te komen met jouw gevoel, intuïtie en eigen wijsheid?
? speels om te kunnen gaan met creatieve en emotionele blokkades?
? jezelf te ontplooien met behulp van creativiteit?

In de basiscursus ‘Intuïtief schilderen, tekenen en boetseren’ leer je een manier van creëren waarin het resultaat niet centraal staat, maar het genieten van het creatieve proces zelf. Als kind kunnen we dat van nature, maar helaas verliezen we deze vaardigheid vaak in onze volwassenheid. In onze prestatiegerichte maatschappij heb je lef nodig om het resultaat los te durven laten. Als je je richt op het creatieve proces zelf, kun je in een flow raken, wat kan zorgen voor inspiratie, energie, ontspanning en nieuwe inzichten. Ook kun je creatieve blokkades, oordelen en perfectionisme tegenkomen en in deze cursus leer je hoe je daar vanuit acceptatie mee om kunt gaan.

In de cursus zullen verschillende creatieve opdrachten langskomen om in contact te komen met jezelf en om vanuit dit contact te kunnen experimenteren, ontdekken en spelen met kleur, vorm en beweging. Er zal een verscheidenheid aan materialen langskomen, zoals: acrylverf, waterverf, oliekrijt, pastelkrijt, klei, collagemateriaal, kleurpotloden. Daarnaast wordt er ook gewerkt met meditatie, muziek en schrijfopdrachten om het creatieve proces te ondersteunen.


VOOR WIE?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die een verlangen heeft om intuïtief te leren schilderen, tekenen en boetseren, en interesse heeft in persoonlijke ontwikkeling. Misschien is dit de eerste creatieve cursus die je gaat volgen en denk je dat je niet kan tekenen en schilderen. Dan ben je van harte welkom, want kunstzinnige ervaring of aanleg is niet nodig. Ook als je een creatieve achtergrond hebt of werkt in de creatieve sector ben je van harte welkom. Intuïtief creëren kan namelijk een mooie aanvulling zijn op de technieken en resultaatgerichtheid die je gewend bent vanuit je achtergrond.


PRAKTISCHE INFO
De cursus bestaat uit zes lessen op woensdagavond: 18 september 2019, 2 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: in de wijk Tolhuis in Nijmegen. Je kunt gratis parkeren en het is goed bereikbaar per OV (15 minuten met de bus vanaf Nijmegen centraal). Na aanmelding ontvang je het huisnummer.
Jouw bijdrage: 97 euro

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@creatipi.nl. Er zijn maximaal 6 plaatsen. Je aanmelding is definitief nadat je het cursusbedrag hebt overgemaakt.

www.creatipi.nl

29-07-2019 t/m 29-07-2020

Stuur een bericht naar "Creatipi - Creatieve Workshops en Coaching"