hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek diversen
1 (30)

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor expositie
(Groningen)
Jaap de Jonge

Deze mededeling is verlopen (197 dagen), reageren is niet meer mogelijk.

OPROEP AAN BEELDEND KUNSTENAARS -
schilders en fotografen

Welke kunstenaar herkent zich in de volgende omschrijving, of wie kent kunstenaars van wie het werk in deze omschrijving zou passen?

We zoeken nog enkele kunstenaars die deel willen/kunnen nemen aan de expositie:

VRIJHEID IN VERBONDENHEID
MartiniPlaza Groningen / medio januari - medio mei 2018

Vrijheid geeft licht en ruimte; ruimte waar belemmeringen en beperkingen zoveel mogelijk ontbreken, ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing.
Vrijheid is echter geen vanzelfsprekendheid. De vrijheid van de een legt vaak beperkingen op aan de vrijheid van de ander en andersom. Dit maakt vrijheid tot een moeilijk begrip dat aandacht en inzet vraagt van mensen die ermee te maken hebben. Wij allemaal, dus.
In deze expositie willen wij de paradox ‘vrijheid en verbondenheid’ zichtbaar maken in een serie schilderijen en foto’s van Nederlandse kunstenaars. Elk op hun eigen manier zullen zij aandacht schenken aan de deelthema’s van deze expositie.
‘Vrijheid in Verbondenheid’ komt naar voren in beelden van de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog, het koningshuis, onderdrukking en deportatie van bevolkingsgroepen, vluchtelingen – vroeger en nu – emancipatie en zichtbaarheid van minderheidsgroepen.
Het ultieme symbool van vrijheid is de vogel. In een vogelvlucht nemen we u graag mee langs vrijheid en democratie in Nederland.

Informatie via e-mail:
jaapdejongefotografie@gmail.com

04-08-2017 t/m 04-09-2017