1 (37)

Schilderen met olieverf in de Binnenstad van Delft

Marieke Thiescheffer | (Delft)

Sinds september 2018 geef ik schilderles bij de VAK in OPEN op donderdagavond. Je kan je via de website aanmelden. Als je onregelmatig les kunt volgen kan je bij mij thuis terecht op de dinsdag of donderdagochtend van 10-12 uur.
Als je voor het eerst met olieverf schildert kan je beginnen met oefeningen met de kleuren en de verf. Je ervaart dan hoe het voelt om met olieverf te schilderen. In de lessen schilderen we met olieverf naar waarneming of van een foto. Dit is bijvoorbeeld een stilleven, een abstract idee of iets uit de natuur. Dan maak je een grove schets op het paneel. Je leert hoe je eenvoudige correcties kunt aanbrengen in de compositie. We letten ook op de ruimtelijke werking van de vormen en de restvormen in het werk. Met olieverf maken we een kleurenpalet met verschillende toonwaarden. Je begint met het kiezen van een voor jou aantrekkelijk onderwerp en daar maak je een foto van. We bouwen het schilderij langzaam op. Je kan nat in nat werken of laag over laag.
Er wordt gewerkt op (tafel) ezels op klein formaat. Tijdens het schilderen doe je veel materiaal kennis op van de verf, de kwasten en de mediums. Door het volgen van een traditionele manier van schilderen kom je altijd tot een bijzonder resultaat. Je hoeft daarvoor geen talent te hebben. Olieverf is heel plezierig omdat je heel lang in de verf door kunt werken.
Cursisten die al jaren les van mij hebben gehad zeggen over mij: “Marieke is heel stimulerend en kan de ambacht van het schilderen goed overbrengen. Ze brengt rust en heeft een scherp oog. Ze sluit goed aan bij het niveau van de cursist.”
De lessen zijn op dinsdag of donderdagochtend van 10-12 uur. Ik werk in kleine groepjes van 3 tot 4 cursisten in mijn atelier in de binnenstad. Voor meer informatie kan je mailen naar mariekethiescheffer@hotmail.com of bellen naar 06 2731 6681.

21-10-2019 t/m 21-10-2020

Stuur een bericht naar "Marieke Thiescheffer"