hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek agenda / expositie / open atelier
1 (70)

"Stoer, krachtig of prachtig"
(Den Bosch)
Dutch Art & Design Salon

Deze mededeling is verlopen (385 dagen), reageren is niet meer mogelijk.

Stoer, krachtig of prachtig
Zaterdag 28 januari wordt om 13.00 uur in de Dutch Art & Design Salon, Lange Putstraat 10 ’s-Hertogenbosch, Expositie ‘Stoer Krachtig of Prachtig’ geopend. U mag het zeggen!

Iedereen is van harte welkom op de opening, tevens onze nieuwjaarsborrel.
Hét moment om kunstenaars te ontmoeten en jezelf te laten verrassen. Laat de kunst door je aderen stromen en proost met ons op een mooi kunstzinnig 2017.

De expositie is te bezichtigen tot en met 25 maart 2017.

Gerard Galema
De abstract expressionistische kunst was liefde op het eerste gezicht voor Gerard. Kunstenaars als Karel Appel en Willem de Kooning hebben een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. Galema’s schilderijen zijn kleurrijk maar ook ingetogen van aard. Er is altijd een zoeken naar het grote gebaar en tegelijkertijd een oriëntatie naar een minimalistische insteek. Zijn werk heeft een subtiele gelaagdheid en diepgang. Met het dynamische spel van vorm en kleur schept Galema een kader waarbinnen de toeschouwer zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Antoinette Janssen
is een nieuwe kunstenares in de Salon. Houdingen zijn de rode draad in haar werk. Kleuren zichtbaar in de huid. Snelheid die lijkt door te gaan en tegelijk verstild. Pas op latere leeftijd ging ze naar de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, nog later volgde ze drie jaar de kunstacademie in Londen. Ze werd verliefd op papier omdat het een materiaal is waarop je veel technieken kunt toepassen. De laatste tijd ontdekte ze dat kartonnen het ook goed als drager doen. Het heeft een industriële en stoere uitstraling en het is heel puur materiaal.

Adje van Herwijnen
Als keramiste heeft Adje door de jaren heen aan veel evenementen en kunstexposities meegedaan. Pas later ontdekte ze de Raku techniek die haar letterlijk in vuur en vlam zette. Vooral het stoken in de buitenlucht en de verrassing hoe je werk uit de oven komt vindt zij heel stimulerend. Haar objecten krijgen daarna meestal een ‘finishing touch’ met metaal of een ander materiaal waardoor ze een geheel eigen uitstraling krijgen. Het belangrijkste vindt Adje dat mensen genieten van haar werk!

Uiteraard zijn ook onze andere kunstenaars en ontwerpers vertegenwoordigt.

www.dutchartdesignsalon.com
Kunstinzicht pagina: Dutch Art & Design Salon
26-01-2017 t/m 26-02-2017
Dutch Art & Design Salon ( Den Bosch ) Agenda / expositie / open atelier
Dutch Art & Design Salon ( Den Bosch ) Agenda / expositie / open atelier (2)