hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek agenda / expositie / open atelier
1 (71)

ROAMING SPACES
(Veldhoven)
De Kunstpraktijk - galerie, bed and breakfast, atelier creatieve workshops -

Deze mededeling is verlopen (317 dagen), reageren is niet meer mogelijk.

Roaming spaces

Wat is mijn ruimte, waar begint jouw ruimte, en hoe veranderen deze ruimtes als onze werken samengevoegd worden? Dat is de ontdekkingsreis die de Eindhovense kunstenaars Rogier Walrecht en Robbert van Nispen deze week ondernemen.
Niet alleen hun eigen territorium verandert, ook doen ze met hun installaties ingrepen in de ruimtes van de galerie en bed & breakfast van De Kunstpraktijk. Walrecht: ‘Die ruimte van mij is als het gevoel dat het heelal ín je lichaam is, dat je deel uit maakt van de kosmos’. Van Nispen ziet ook overeenkomsten met het vermengen van muziek: ‘Als je in een band speelt, kom je met je eigen geluid in elkaars ruimte. Door samen te spelen ontstaat de dialoog. Samen kan je intermenselijke relaties vormgeven in eigen architectuur’.
Met de diverse beeldtalen die de kunstenaars vermengen willen ze de toeschouwer ontroeren. Een carrousel van informatie hebben ze daarbij voor ogen.
Rogier en Robbert kennen elkaar van de tijd dat zij de Academie in Den Bosch volgden. Maar nooit eerder hebben ze samen geëxposeerd. ‘Dat willen we wel eens een keer zien’, aldus de kunstenaars. Het muzikale optreden tijdens de opening levert Rogier meer stress op dan het presenteren van zijn werk. Robbert is hierover heel relaxed: ‘Dat is voor mij als het omspitten van de tuin’.

Rogier Walrecht (1970) maakt tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties en video's. Hij is gefascineerd door zowel de fysiek als de psyche van levende wezens en uit dit door mens en dier tegenover elkaar te zetten in een eigen wereld. Hij plaatst ze in een eigen wereld, een zelf bedachte context. Zijn verhaal, dat begint met tekenen naar de werkelijkheid, mondt uit fantasierijke taferelen over de aarde, met de mensen en dieren die er op leven.
Rogier Walrecht voltooide de Hogeschool voor de Kunsten in Den Bosch en het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij is master in fine arts.

Het werk van Robbert van Nispen (1970) is noch abstract, noch figuratief. De mens in relatie tot zijn omgeving zou een alles omvattende gedachte kunnen zijn. Architectuur, de binnenruimte en buitenruimte, muziek, klank, licht, kleur, lijn, tot aan de wat trivialere bezigheden als youtube kijken.
Een schilderij als teken van leven, als brief of dagelijkse levensbehoefte. Een raamwerk in een oneindige wereld van kaders, gedachten, welbehagen, struggles. Een manier om met de werkelijkheid om te kunnen gaan, hem op tekenen, te schetsen of te bewerken naar een eigen realiteit.
Robbert van Nispen voltooide de Hogeschool voor de Kunsten in Den Bosch.

Expositie roaming spaces
Feestelijke opening zondag 9 april 2017, 15.00 uur
Met muzikaal optreden van RoRo
Robbert van Nispen – gitaar
Rogier Walrecht – saxofoon
Te zien t/m zondag 28 mei 2017

?Hartelijk welkom!

De Kunstpraktijk - galerie, bed&breakfast, atelier –
Dorpstraat 6A, 5504 HH Veldhoven
www.dekunstpraktijk.nl
T / 06-53602704

www.dekunstpraktijk.nl/nu-te-zien.html
Kunstinzicht pagina: DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops
06-04-2017 t/m 06-05-2017