hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek agenda / expositie / open atelier
1 (71)

Expositie "Bewegingen"
(Naarden)
Galerie Pouloeuff

Deze mededeling is verlopen (250 dagen), reageren is niet meer mogelijk.

Expositie Bewegingen
Expositie “Bewegingen”
2 juli tot en met 27 augustus

Trillingen in het water, machines die ratelen, snelle verfstreken en een slak die traag vooruit komt. Het zijn allemaal bewegingen. Bewegingen die door het handelen van de kunstenaars zijn ontstaan en onderzocht.
Als toeschouwer kunnen we de bewegingen volgen en zelf objecten in beweging brengen.
Van 2 juli tot en met 27 augustus is deze intrigerende expositie te zien bij Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting.

Sinds 2014 presenteert Galerie Pouloeuff in de expositieperiode juli/augustus elk jaar het werk van stipendium winnaars van de Dooyewaard Stichting (Blaricum). De winnaar van het stipendium 2016/2017 is Liselot Veenendaal (1989). Haar schilderijen laten humor, specifieke kleuren en simpele vormen zien. Het werk is direct maar tegelijk ook gelaagd.
In deze expositie zal zij o.a. werken presenteren die zij het afgelopen jaar in de atelierwoning in Blaricum heeft gemaakt.

De andere exposanten zijn:
Lars de Boer (1992) presenteert het kinetische werk “de tijd doden”. Kleine mensfiguren komen tot leven door aan het mechanisme te draaien.

Laura Brouwer (1993) geeft in haar prints trillingen van water weer. Water is raken maar niet grijpen, ook niet begrijpen. Hooguit horen, zien, proeven, ruiken en voelen.

Monique van de Ven (1993) laat in haar miniatuur keramiek alledaagse tafereeltjes zien met een humoristische twist.

Tijdens de officiële opening op zondag 2 juli is er gelegenheid om de exposanten persoonlijk te ontmoeten tussen 14.00 en 17.00 uur. Om 15.00 uur
zullen zij zichzelf voorstellen tijdens het openingswoord. Tevens zal de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” juni 2017 plaatsvinden.

www.galeriepouloeuff.nl
Kunstinzicht pagina: Galerie Pouloeuff
11-06-2017 t/m 11-07-2017
Galerie Pouloeuff ( Naarden ) Agenda / expositie / open atelier

Liselot Veenendaal