40 (41)

POP-UP Galerie Marryzglaz - Kerkstraat 22 in Bodegraven - Expositie " De meester en zijn leerlingen "

Marry Buiks | (Bodegraven)

POP-UP Galerie Marryzglaz - Kerkstraat 22 in Bodegraven - Expositie De meester en zijn leerlingen

In de POP-Up Galerie Marryzglaz Kerkstraat 22 in Bodegraven kunt u steeds wisselende exposities zien.

Nieuwe expositie “ De meester en zijn leerlingen” in de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven geopend.
Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven.

De Krea Klub
Deze schilderclub is rond 1980 door kunstenaar Alphons van Leeuwen voor ouderen opgericht. Na twee jaar heeft kunstenaar Harmen Kooistra het schilderstokje van hem overgenomen.
De klub begon met twee mensen en nu zijn er ongeveer 25 mensen, in allerlei leeftijdscategorien, die wekelijks in de Vijverhof bij elkaar komen.
Sommige leerlingen zitten er al meer dan 30 jaar bij.

De Boreftse Colour Schildersclub
In 2000 is deze club van enthousiaste mensen ontstaan, met als hobby: kunst-schilderen. Zowel beginners als gevorderden komen een groot deel van het jaar, iedere woensdagmiddag, in een gehuurd atelier in het Evertshuis, bij elkaar om in een ongedwongen sfeer samen te schilderen. Er worden allerlei technieken bedreven: olie, acryl en aquarel. Er wordt geen lesgegeven maar men leert van elkaar en er worden soms nuttige tips gegeven. Dit alles in een open, gezellige en creatieve sfeer.

De oudste deelnemer aan deze expositie is de Bodegraafse Leny van Aalst, ze is onlangs 90 jaar geworden. Ze doet met twee schilderwerken aan deze expositie mee. Dit vanwege het feit dat Leny niet één maar twee keer per week naar beide schilderclubjes gaat.

Naast de diverse schilderwerken zijn er bijzondere handgemaakte tassen van Wilma ten Hacken te zien en te koop. De tassen zijn allemaal unieke exemplaren, van elk is er maar één. Zij zijn verschillend van materiaal, zoals leer, kunststof, vijverfolie, etc..
Daarnaast ook glasobjecten van Marry Buiks, glasobjecten van glasblazers en werk van andere kunstenaars.

Deze expositie is t/m 28 december a.s. te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz|Kerkstraat 22| Bodegraven| Open: vrijdag en zaterdag 12.00 – 17.00 uur en op afspraak.

www.marryzglaz.com

17-10-2019 t/m 17-10-2020

Marry Buiks ( Bodegraven ) Agenda / expositie / open atelier
Marry Buiks ( Bodegraven ) Agenda / expositie / open atelier (2)

Stuur een bericht naar "Marry Buiks"