3 (60)

Expositie "Keep an Eye Spacemakers"

Galerie Pouloeuff | (Naarden)

Galerie Pouloeuff op het prikbord

Deze expositie toont het resultaat van een bijzonder kunstproject: Keep an Eye Spacemakers. Gedurende de maand september krijgen vijf jonge kunstenaars een masterclass van beeldend kunstenaar Tanja Smeets. Zij werken van 29 augustus tot en met 29 september samen naar een tentoonstelling toe. De kunstenaars worden uitgedaagd de ruimte van de galerie als hun canvas te beschouwen en aangemoedigd om de grenzen tussen de verschillende artistieke disciplines te doorbreken. Er is veel ruimte voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen. Het werk dat ontstaat zal de ruimte steeds meer overnemen en één grote installatie worden. De deelnemende kunstenaars zijn de Spacemakers in dit project en Galerie Pouloeuff is in deze periode zowel atelier- als presentatieruimte en als zodanig op openingsdagen nog te bezoeken tot en met 29 september. Kom langs om te zien wat er gebeurt en ontstaat!

Het project Spacemakers wordt begeleid door beeldend kunstenaar Tanja Smeets, die zowel nationaal als internationaal werkt aan projecten en installaties in musea, tentoonstellingsruimtes en de publieke ruimte.

De opening van de expositie vindt plaats op 30 september van 14.00 tot 17.00 uur. Tanja Smeets zal om 15.00 uur de expositie officieel openen. Ervoor en erna kunt u de kunstenaars ontmoeten en vragen stellen over hun werk. De expositie is na de opening nog te zien tot 4 november.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Krisztina Czika (1990) afvalpapier uit Naarden-Vesting is verwerkt tot een geluidsculptureninstallatie. Bezoekers mogen in het proces deelnemen door de instrumenten te bespelen.

Inge van Heerde (1986) de foto’s en film tonen beelden waarop vaak 1 persoon vervreemd te zien is in een herkenbare omgeving. Vaak heerst er een onheilspellende sfeer.

Joyce ter Weele (1988) muurvullende tekeningen met diverse tekenmaterialen en technieken waarin figuratieve fragmenten zijn te ontdekken.

Ruben Jager (1991) organisch aandoende sculpturen van klei en gips geïnspireerd op natuurlijke structuren en patronen uit de wereld om ons heen. Het werk heeft het karakter van fossielen en lijkt op schelpen of gesteente.

Jaap Kamsma (1986) omvangrijke schilderijen en tekeningen waarin dieren een belangrijke rol spelen te midden van stedelijke omgevingen die zijn doordrenkt van een nostalgische sfeer.

Pouloeuff Publieks Award
Tijdens de opening van de expositie zal ook de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award, augustus 2018 plaatsvinden.

Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation, voor meer informatie zie https://www.keepaneye.nl.
Kijk op www.galeriepouloeuff.nl voor meer informatie over Galerie Pouloeuff.

www.galeriepouloeuff.nl

16-09-2018 t/m 16-09-2019

Stuur een bericht naar "Galerie Pouloeuff"