29 (40)

Expositie: “Licht”.

Gijsje Mulder | (Naarden-Vesting)

Van 17 november t/m 19 januari is de expositie “Licht” bij Galerie Pouloeuff te zien.

In deze expositie wordt het thema licht vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De kunstenaars vertalen hun perspectieven o.a. via videoprojectie, fotografie, handgeweven textiel en spiegels. De kunstwerken bieden een doorgang naar een andere wereld, bevragen de (collectieve) waarneming, onderzoeken kleur en vlak op speelse wijze, tonen de schoonheid van de natuur en de symbolische waarde van licht. Kom licht opnieuw ervaren bij galerie Pouloeuff.

Op zondag 17 november wordt de expositie om 15.00 geopend. Tevens is er gelegenheid tussen 14.00 en 17.00 om de exposerende kunstenaars te ontmoeten en vragen te stellen over hun werk.

Deelnemende kunstenaars:
Het werk van Grytsje Suze Abma (1993) is niet iets om bij stil te zitten. Keramiek om mee te draaien en te spelen en tassen om mee te dansen en te bewegen. En alles in funky zwart-wit en neon kleuren.

Alexander van Bakel (1994) creëert een eigen rationeel zonnestelsel. Opgebouwd uit kubusvormige standaardeenheden. De prints die hieruit voortkomen presenteert hij op lichtbakken die als een soort portalen fungeren naar deze wereld.

Amber ter Haar (1993) en Tamira Boogaard (1992) onderzoeken de relatie tussen realiteit, de visuele perceptie en het fotografisch beeld door middel van ingrepen in bestaande landschappen en bestaand beeld. De zoektocht naar de relatie tussen fotografie en de vorming van collectieve herinneringen en overtuigingen staat aan de basis van hun praktijk.

Moe Kim (1993) werkt met weeftechnieken. Het handgeweven textiel is voor haar de perfecte manier om allerlei symbolische ideeën tot uitdrukking te brengen.

In een wereld die steeds drukker lijkt te worden, is het werk van Amber Neef (1997) wat we nodig hebben. De rust die de natuur brengt, overgebracht in een samenspel van keramiek en video.

Jetske Visser (1985) en Michiel Martens (1985) laten in hun serie spiegels niet alleen een kopie zien van onze omgeving, maar er ontstaat ook een nieuw beeld. Stroken spiegel echoën en laten een verstoord beeld zien van wat we verwachten te zien.

De expositie is te zien van 17 november t/m 19 januari 2020 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.

Openingstijden: vr & za: 11.00-17.00 uur/ zo: 12.00-17.00 uur.
--------

Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation.
www.galeriepouloeuff.nl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Ine van der Horn, pouloeuff@spinenweb.nl , t. 06 17558046

www.galeriepouloeuff.nl

26-10-2019 t/m 26-01-2020

Stuur een bericht naar "Gijsje Mulder"