20 (53)

Tentoonstelling Sonja Cabalt in museum het Leids Wevershuis

Sonja Cabalt | (Leiden)

Tentoonstelling Sonja Cabalt in museum het Leids Wevershuis

Museum het Leids Wevershuis is een oude arbeiders woning gebouwd rond 1560, die nog helemaal in 19de eeuwse staat is. Het Wevershuis en de inrichting daarvan vormen het museum. Er zijn gemiddeld 6x per jaar tijdelijke exposities van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Sonja Cabalt (beeldend kunstenaar) heeft daar van 2 november tm 16 februari haar tentoonstelling 'Onder de huid’. Naast een klein overzicht van haar werk, heeft ze een speciaal voor het huis ontworpen video-installatie gemaakt op de zolder, die weer een relatie heeft met de geschiedenis van het huis.
Verder is er bij de tentoonstelling een muziek programma, met als uitgangspunt waar de bewoners (vnl. arbeiders) van het Wevershuis door de eeuwen heen naar geluisterd zouden kunnen hebben. Ook zijn er een aantal lezingen. Zie onderstaande lijst en http://www.wevershuis.nl/agenda/
Sonja is zelf aanwezig op 17 en 24 november.

MUZIEK aanvang 13.30, 14.30 en 15.30

ZONDAG 17 NOVEMBER 2019 Izhar Elias
solo gitaar; Prachtige gitaarmuziek door top gitarist Izhar Elias, met als uitgangspunt invloeden uit de volksopera met vroeg 19de eeuwse operabewerkingen van Rossini. Izhar speelt op oorspronkelijke gitaren uit de 19de eeuw. Rossini was dé componist van de komische opera, een genre dat bij alle lagen van de bevolking populair was. Thuis wilde men dan arrangementen van de nieuwste opera op hun instrument kunnen spelen. Dat instrument was in het begin van de 19e eeuw vaak de gitaar.

ZONDAG 15 DECEMBER 2019 Duo Marianta
zang/diverse instrumenten; 18de-eeuwse muziek van de midwinterfeesten, door twee musicologen die een duo vormen met bijzondere historische instrumenten

ZONDAG 19 JANUARI 2020 Nico van der Meel en David van Ooijen
zang en luit, Een duo dat liederen uit een liedjeshandschrift uit de 16de -eeuw van de Leidenaar Antonis van Butenvest en een weverslied van Karel van Mander gaat uitvoeren.

ZONDAG 16 FEBRUARI 2020 Robert Smith
solo viola da gamba; Bijzonder concert door top gambist Robert Smith, die 17de-eeuwse stukken uit mysterieuze manuscripten gaat uitvoeren.


LEZINGEN aanvang 15.00

ZONDAG 24 NOVEMBER 2019 Christianne Muusers
culinair historica, over wat er op tafel stond in de vroeg-moderne tijd (met proeverijtje)

ZONDAG 12 JANUARI 2020 Geeske Kruseman
onderzoeker, over leven met textiel en leven van textiel in het 16e-eeuwse Wevershuis

ZONDAG 9 FEBRUARI 2020 Boudewijn Veldman
architect, over hoe het proces van aankoop tot restauratie van het Wevershuis is verlopen

www.sonjacabalt.com

04-11-2019 t/m 04-02-2020

Sonja Cabalt ( Leiden ) Agenda / expositie / open atelier
Pods, tijdens Object Rotterdam
Sonja Cabalt ( Leiden ) Agenda / expositie / open atelier (2)
Pods #4377

Stuur een bericht naar "Sonja Cabalt"