1 (25)

Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp bij Galerie JoLi in Berg aan de Maas

Galerie JoLi | (Urmond)

Expositie bij Galerie JoLi
Ton Slits Vera Hilger Michael Krupp
Van 16 februari 2020 t/m 19 april 2020

Galerie JoLi, de galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont kunst van drie kunstenaars.

Ton Slits (NL) Dichtbij en Veraf
In het werk van Ton Slits speelt ruimtelijkheid een grote rol. Vaak roepen verbindingen en vertakkingen associaties op met de natuur, een plattegrond, metrostelsel of het menselijk lichaam. De intimiteit van de gekozen materialen in de tekeningen met borduurwerk brengt het werk dichtbij. Door het handmatige krijgt het iets fysieks, terwijl het ritme waarmee de handelingen gepaard gaan, een meditatieve werking heeft.
Vera Hilger (D) Associaties
De kunstwerken van Vera Hilger associëren met landschappen, mist, licht, lucht en ruimte. Het lijken sterrenbeelden in een donkere kosmos, wolkenformaties of verscheurd textiel. Door de vele verflagen en structuren ontstaat een complex en evenwichtig beeld met aan de oppervlakte een soort huid of weefsel, waardoor je in je herinneringen zoekt naar een betekenis van de abstracte werken.
Michael Krupp (D) Het vluchtige
Het is fascinerend om te zien hoe soms een motief, soms het materiaal en dan weer het medium de kunstenaar tot een nieuwe weg leidt en welke veelheid aan methodes en uitdrukkingsmogelijkheden hij gebruikt om zijn doel te realiseren; het laten zien van het vluchtige, het vergankelijke, het ongrijpbare. Vertaling van: Renate Puvogel, im Katalogtext Praliné, Raum für Kunst Aachen, 2015

Van harte welkom!
Galerie JoLi, Holsberg 81A, 6129 KM, Berg aan de Maas, Urmond (bij Sittard)
Open op donderdagen van 13-20 uur, op vrijdagen van 13-18 uur en de 1e en 3e zondag van de maand van 13-18 uur. Daarnaast open op afspraak.
www.galeriejoli.nl Facebook Galerie JoLi

www.galeriejoli.nl

27-02-2020 t/m 27-05-2020

Urmond
Urmond (2)
Ton Slits, Zonder titel, Acrylverf op doek.

Stuur een bericht naar "Galerie JoLi"