17 (26)

Face to Face

Tess Anders | (Den Haag)

Face to Face

Van 5 november tot 28 december zijn er bij Galerie Café Weitschmerz drie indrukwekkende tentoonstellingen te zien van vier verschillende kunstenaars: Daniella Wesseling, Tess Anders, Teun Anders en Jolanda van Atteveld.

Daniella Wesseling

Vrouwelijke kracht, de werking van de geest en transformatie zijn thema’s die terugkeren in mijn schilderijen. Vrouwelijk als in een onderzoek naar de betekenis, zoals het intuïtieve en ontvankelijke dat er mee wordt geassocieerd. De werking van de geest is nog voor een groot deel een mysterie voor de wetenschap en fascineert me in psychologische en wetenschappelijke zin. Vandaaruit volgt het thema transformatie; welke invloed heeft de mens op zijn beleving en omgeving.

Mijn werk wordt opgebouwd uit meerdere lagen olieverf op transparant textiel. De kijker vult de lege ruimte als het ware zelf in en het werk verandert vanuit elk gezichtspunt.

Na het behalen van de Bachelor Autonoom aan de Academie voor Beeldende Kunst st. Joost (Breda) werkte ik als performer op verschillende festivals en in opdracht. Mijn werk was te zien op verschillende beurzen en galeries in binnen en buitenland.

Tess Anders

Haar portretten passen in de Nederlandse traditie van de portretkunst, maar hebben altijd een eigen twist. Het thema is keer op keer de mens en de behoefte om zich te decoreren of de uiting van een gedrag verwerkt in een portret.

‘’ Ik haal voldoening uit het versieren van het gelaat dat te maken heeft met de mens zelf’. Het werk reflecteert de schoonheid en vrouwelijkheid van onze maatschappij. “ Ik laat me leiden door zowel de schoonheidsidealen van diverse achtergronden als afwijkingen in de schoonheid van deze eeuw’.

De toevoegingen zijn vaak driedimensionaal en opzichtig. Denk aan stenen, veren, glas, metaal, stoffen of touw. Haar fascinatie voor het onderwerp geeft eindeloze inspiratie. Tess haar werk loopt uiteen van tekenschets tot glas of een olieverf schilderij.

Naast vrij werk maakt ze met regelmaat portretten op verzoek. Zo kan je een bijzonder en uniek portret van jezelf of voor een ander laten maken met of zonder toevoegingen.

Teun Anders

Hij heeft zijn atelier in Bennebroek en maakt naast beelden ook tekeningen, schilderijen, aquarel als vrij werk. Zijn werk heeft het menselijk gezicht als onderwerp.

“De gelaatsuitdrukkingen zijn een eindeloze bron van inspiratie en neemt de toeschouwer mee in de emotie van de geportretteerde. Wij mensen hebben geleerd om naar het gelaat te kijken en iedere nuance te zien. Wat de persoon ook zegt de uitdrukking liegt niet”.

Hij werk graag met thema’s wat resulteert in series die een uitdieping geven van het thema.

De technieken en materialen zijn zeer wisselend. Van hout, beton, Belgisch hardsteen naar stof of kunststofmaterialen. “Mijn nieuwsgierigheid laat me iedere keer weer nieuwe dingen proberen”.

Jolanda van Atteveld
Deze Haagse kunstenares laat enkele werken zien die met een techniek gemaakt werden die je glasfusing noemt. Glasfusing is het versmelten en vormen van glas in een mal. Door middel van diverse technieken (pate de verre, casting, vlechten etc. ) ontstaat er een diversiteit aan fraai gevormde glasobjecten.

Kijk voor meer informatie op: Galerie.kunst-apart.com

Loop binnen bij KV02, Korte Vijverberg 02 in Den Haag.

www.tessanders.com

28-11-2020 t/m 28-02-2021

Tess Anders ( Den Haag ) Agenda / expositie / open atelier
Tess Anders ( Den Haag ) Agenda / expositie / open atelier (2)

Stuur een bericht naar "Tess Anders"