22 (26)

Deelname aan groepsexpositie 055: Apeldoorn Art in CODA museum, Apeldoorn

Barbara Pijnappel | (Apeldoorn)

Groepsexpositie 055: Apeldoorn Art in CODA museum, Apeldoorn van 13 december 2020 tot 9 mei 2021.

Voor 055: Apeldoorn Art 2020 zijn alle bij ons bekende kunstenaars die wonen en/of werken in Apeldoorn uitgenodigd om maximaal twee werken in te zenden voor de tentoonstelling. Actueel werk (gemaakt in 2019 of 2020) is daarbij het uitgangspunt. Er is geen inhoudelijk thema van toepassing. Alle technieken, materialen en onderwerpen zijn vertegenwoordig in de tentoonstelling.

Er werd met groot enthousiasme gereageerd op de oproep: ruim 70 kunstenaars zonden werk in voor 055: Apeldoorn Art 2020 en de Van Reekum Cultuurprijs. De ingezonden werken raken aan een breed scala van onderwerpen en thema’s en tonen grote variëteit aan materiaal, vorm en uitvoering. Anders dan in 2018 bestaat deze editie van 055: Apeldoorn Art uit twee aansluitende presentaties. De eerste tentoonstelling toont van 13 december 2020 tot en met 7 februari 2021 de werken die meedingen naar de Van Reekum Cultuurprijs en de bijbehorende publieksprijs. In deze periode stelt de jury de genomineerdenlijst samen en kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete werk. Dat kan online en, indien de situatie omtrent corona het toestaat, ook in de tentoonstelling met een stemformulier. Van 14 februari tot en met 9 mei 2021 is het overige werk te zien. Op deze manier krijgen alle ingezonden werken de plek die ze verdienen en hebben geïnteresseerden ruim gelegenheid de tentoonstelling te zien en hun stem uit te brengen.


Van Reekum Cultuurprijs

De exposerend kunstenaars maken met hun inzending kans op de Van Reekum Cultuurprijs. Deze prijs omvat een stipendium van € 10.000,-. Uit alle inzendingen voor de tentoonstelling in CODA Museum nomineert de jury drie kunstenaars en verzoekt hen in een plan te beschrijven hoe zij de prijs zouden besteden in het kader van hun ontwikkeling als kunstenaar. Uit deze drie inzendingen wordt vervolgens een winnaar gekozen. De winnaar van de Van Reekum Cultuurprijs exposeert met meerdere werken in de volgende editie van 055: Apeldoorn Art en neemt zitting in de jury van de daaropvolgende editie. Marije Vermeulen, winnaar van de eerste Van Reekum Cultuurprijs in 2018, toont in deze editie van 055: Apeldoorn Art een aantal werken.

Meer info over Barbara Pijnappel en haar activiteiten staan op www.speksteenenboetseren.nl en www.barbsgallery.com

naar de website

23-12-2020 t/m 23-06-2021

Wenum-Wiesel
Wenum-Wiesel (2)

Stuur een bericht naar "Barbara Pijnappel"