3 (39)
Meer van Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie
Kunstinzicht pagina: Barbara Pijnappel Kunstinzicht pagina: Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie

Open dagen Barb's Beeldentuin-Atelier bij Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie | (Apeldoorn)

Barb's Beeldentuin-Atelier neemt deel aan de OPEN ATELIERROUTE van Stichting Noord Oost Veluwe. De OPEN MIDDAGEN in 2022 zijn op 2 en 3 oktober van 12 - 18 uur.

Bezoek op afspraak is ook mogelijk. Barb's Beeldentuin-Atelier vindt u aan de Fluitersweg 34 aan de rand van Apeldoorn-Noord, het heet Wenum Wiesel.

Met veel bloeiers in de tuin heeft Barbara geprobeerd een voedselrijke tuin te maken voor kleine diertjes, insecten, bijen en vlinders. De tuin is omringd door hagen wat fijn is voor de vogels en beplant met heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is een overkapping met plek voor workshops speksteen en haar eigen beeldhouwplek. U mag ook een kijkje nemen in de kleine beeldhouwschuur.

Er is een vijvertje met diverse waterplanten, met kikkers en andere waterbeestjes. Achterin is een klein heuveltje met stenen en rotsplanten. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangen insecten hotels en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt.

U kunt kijken naar bronzen en stenen en keramische beelden in de tuin. Er zijn figuratieve en organische beelden en soms een abstract beeld. Barbara maakt meer als 35 jaar beelden en heeft veel ervaring met het bewerken van diverse materialen zoals klei, was, gips en brons en steensoorten varierend van heel zacht tot heel hard: zoals marmer, franse kalksteen, serpentijn, springstone, albast, Belgisch hardsteen, diabaas, graniet en nog meer. Haar kennis wordt steeds verder uitgebreid door de nieuwsgierigheid naar het bewerken van verschillende steensoorten.

Er is informatie verkrijgbaar over over de workshops speksteen bewerken en boetseren met zelf hardende Plusklei, die gedurende het hele jaar worden gegeven op diverse zaterdagmiddagen. Een groepsworkshop met meer als 4 pers. inplannen op een eigen datum is ook mogelijk. Tevens kunt u deelnemen aan de cursus boetseren die zij in kunstencentrum Gigant in Apeldoorn geeft.

Bij goed weer is Barbara doorlopend buiten aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt om nadere uitleg vragen. Barbara heeft ook veel geschilderd en getekend, binnen is daarvan het nodige te zien. Er is alvast een kijkje te nemen op haar website www.barbsgallery.com voor de beelden, de workshops en cursus, de tuin, etc.

www.barbsgallery.com

10-03-2022 t/m 10-03-2023

Apeldoorn
Apeldoorn (2)

Stuur een bericht naar Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie