52 (55)

Back Side Story - Nederlandse Kring van Beeldhouwers. 13 nov t/m 21 jan.

Galerie Hazart | (Soest)

Back Side Story - Nederlandse Kring van Beeldhouwers. 13 nov t/m 21 jan.

Op uitnodiging van de Nederlandse Kring Van Beeldhouwers exposeren dertien beeldend kunstenaars ruimtelijk werk in Galerie HazArt in Soest. Deze tentoonstelling loopt van 13 november 2021 tot en met 21 januari 2022.
Henny van der Meer en John Sikking stelden deze tentoonstelling als curatoren samen. Zij hoorden een kind aan haar vader vragen: “Waarom zijn takken hard”. Het zijn dit soort oorspronkelijke vragen die haar (en onze) wereld rijker maken. De wereld roept die vragen op: waar komt alles vandaan . Waar gaat het heen ; Hoe werkt het. Hoe zit het in elkaar. Wij willen achter de schermen kijken. Wat is de samenhang tussen de dingen?
Steeds moeten we daarvoor over de schutting kijken, over de horizon, in het verleden. Al dan niet met technische hulpmiddelen, Nog kleiner, nog verder, nog complexer in tijd en ruimte. Met een groot aantal brillen bezien we die wereld , om dat wat ons verwondert te benaderen: In navolging van bovenstaande kindervraag, vroegen wij de kunstenaars ook zo’n oorspronkelijke vraag te formulerenen ter inspiratie voor een werk, over iets wat hen in de hun omringende concrete wereld fascineert. Zo komen er bijvoorbeeld vragen boven als; Hoeveel lege ruimte is er in een steen? Kun je de damp boven theekopje al een wolk noemen? Hoe ziet muziek er uit als ze tastbaar zou zijn? Waarom raken bolletjes wol altijd in de knoop? Waar komt die lust tot leven toch vandaan?
Deelnemers: Ine van Son, Erica Seeters, Joop Hollander, Leni van der Band , Ninette Koning, Mia Trompenaar, Ada van Wonderen, Lia Verstege, Godelieve Smulders, Walter Simon, Amerentske Koopman, John Sikking, Henny van der Meer.

nkvb.nl/index.php/nl/exposities

12-10-2022 t/m 12-04-2023

Galerie Hazart ( Soest ) Agenda / expositie / open atelier
Amarenske Koopman
Galerie Hazart ( Soest ) Agenda / expositie / open atelier (2)
Henny van der Meer

Stuur een bericht naar Galerie Hazart