hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek expositieruimte
1 (44)

Kunstenaar/Galerie genoot gezocht in Amsterdam-West
(Amsterdam)
Gaid Ombre

Deze mededeling is verlopen (147 dagen), reageren is niet meer mogelijk.

Gezocht per 1 september 2017

Kunstenaar/Galerie genoot

Op 9 december 2016 opende Art Gallery Salon West haar deuren. Dat er behoefte is aan een nieuw soort galerie is in het afgelopen half jaar gebleken. In juli en augustus 2017 is het Amsterdams Beelden Festival te zien in de galerie en de tuin van de galerie evenals het werk van de vaste kunstenaars van de galerie.

Na deze expositie hebben wij de mogelijkheid om een nieuwe, vaste kunstenaar toe te laten tot onze galerie. Wellicht zijn wij op zoek naar jou.

Salon West
Art Gallery Salon West is een samenwerking tussen een groep vaste kunstenaars. De galerie veroverd gestaag een bijzondere plaats in de galerie wereld. De totale focus van de galerie richt zich op de verkoop van (onze eigen) kunst. Door de grote inzet van de gezamenlijke kunstenaars worden de persoonlijke verkoopdoelen gehaald. Sinds de opening, nog maar 6 maanden geleden, hebben we tal van projecten en exposities georganiseerd. Van een expositie met veiling voor de Stichting Het Vergeten Kind, gast expositie Oog om Oor, een gratis workshop voor buurtgenoten; zijn we gevraagd om business partner te worden van MeerBusiness Amsterdam en is er een deel van het werk uit de galerie geballoteerd voor de expositie van Mondriaan tot Dutch Design. Alle activiteiten die we ontplooien staan in dienst van de naamsbekendheid van de galerie en de verkoop van onze eigen kunst. We regelen pers, we zijn actief op social media, we ontwikkelen producten zoals kunstverhuur aan bedrijven. We organiseren groepsexposities met gast kunstenaars van buiten de galerie, zoals tijdens Het Amsterdams Beelden Festival en United States of Art (november 2017). Bovenal zijn we er trots op dat kunstliefhebbers en kunstverzamelaars onze galerie weten te vinden. Bovenstaande werkzaamheden doen wij, de kunstenaars dus zelf. Er is geen galeriehouder en we betalen dus ook geen commissie.

Wie zoeken wij
Een professioneel beeldend kunstenaar (3D-werk heeft voorrang bij de selectie);
Iemand die goede hedendaagse kunst maakt passend in de tijdsgeest;
Iemand die op zoek is naar een professioneel en actief verkoopkanaal;
Ondernemend en met een groot netwerk;
Iemand die zin heeft in een eigen galerie en het werk wat daarbij komt, denk aan diensten in de galerie, initiëren van projecten etc.;
Iemand die representatief en proactief is;
Iemand die enthousiast is en vernieuwende ideeën heeft en die ook kan uitvoeren;
Iemand die minimaal 6 maanden mee wilt doen;
Iemand die goed kan verkopen, zowel zijn eigen werk als het werk van de anderen.

Dit bieden wij
Jou eigen galerie! De galerie ligt in het hippe Amsterdam-West aan een zeer drukke doorgaande weg in het stadsdeel de Baarsjes. De galerie is ongeveer 60m2 groot en bestaat uit twee gedeeltes en een tuin. De wanden zijn ruim 3 meter hoog. De vaste galerie genoten worden zo goed mogelijk vertegenwoordigd in de galerie. Vaak wordt het werk gemixed getoond maar ook een solo-muur behoort tot de mogelijkheden. Ook mogen er workshops en evenementen worden georganiseerd in de galerie. De galerie is open van woensdag ™ zaterdag van 12 tot 19 uur en de diensten worden verdeeld over de galerie genoten. Er is dus altijd een kunstenaar aanwezig die in de galerie zijn eigen werk kan/mag maken. Het beleid en de initiatieven van de galerie worden gezamenlijk genomen waarbij het concept van de galerie in het oog gehouden wordt. Unieke stuks en werk in oplage mogen verkocht worden in de galerie. De prijzen liggen op normaal galerie niveau, de totale opbrengst van de verkopen en workshops is voor de kunstenaar zelf. De deelnemers mogen zelf hun prijzen bepalen maar ze moeten wel in lijn zijn met de rest van de galerie.

Ons team:
Charlotte Burgmans - www.charlotteburgmans.com
Mark Louisse - www.marklouisse.com
Amstersam - www.amstersam.com
Astrid Ufkes - www.astridufkes.nl
Gaïd Ombre - www.gaidombre.nl

Kosten
Gedeelde smart is halve smart. Doordat de galerie door meerdere mensen wordt gehuurd zijn de kosten voor deelname laag. Voor 250 euro per maand ex btw heb jij je eigen galerie in Amsterdam. Voor dit bedrag mag je onbeperkt kunst verkopen en ondernemen in de galerie, workshops geven, evenementen organiseren. Huur, gas, water, licht, gemeentebelastingen, water, internet worden hiervan betaald. Het verdienmodel van de galerie ligt dus met nadruk niet in de huur die de deelnemers betalen en we laten alleen nieuwe mensen toe als ze 100% passen bij onze galerie.

Geïnteresseerd
Dit is een prachtige kans voor een professioneel beeldend kunstenaar. Het houdt echter meer in dan alleen je werk ophangen en huur betalen. We zijn een team en je moet het echt zien als je eigen galerie. De deelnemers die nu meedoen zijn fulltime met hun kunst, verkoop en de galerie bezig. Wil jij in aanmerking komen om mee te doen met Salon West stuur dan je portfolio of website met je motivatie op naar info@salon-west.nl. De ballotage commissie gaat selecteren wie er het beste past bij de galerie en het team. Woonachtig in omgeving Amsterdam is een pré. Voor meer informatie bel 06 150 488 01 en/of kijk op www.salon-west.nl

www.salon-west.nl
29-05-2017 t/m 29-08-2017