24 (49)

Groepstentoonstelling ORGONOMICS bij Garage Rotterdam

Garage Rotterdam | (Rotterdam)

Groepstentoonstelling ORGONOMICS bij Garage Rotterdam

ORGONOMICS | 16 november 2019 t/m 19 januari 2020

Garage Rotterdam
Woensdag t/m zondag, 12:30 - 17:30

Het vult alle ruimte en het is overal; het is vormvrij, het dringt door in alle materie, het pulseert en het is waarneembaar. Het is een kosmische oer-levensenergie; het is orgon. Orgon verbindt alle aspecten van het bestaan met elkaar, zowel op sociaal-maatschappelijk, wetenschappelijk als op spiritueel niveau.

De intergenerationele groepstentoonstelling transformeert Garage Rotterdam tot een speels laboratorium waarin bezoekers deze subtiele energieën kunnen ervaren.

Orgonomics is geïnspireerd op de theorieën van de Oostenrijkse psychoanalist en biofysicus Wilhelm Reich (1897-1957). Centraal staat orgon-energie, een fenomeen dat Reich naar eigen zeggen in 1939 heeft ontdekt. Orgonomics laat de relevantie van de idealen van Reich voor onze huidige maatschappij zien. Er is behoefte aan een holistische houding ten opzichte van menselijke emoties en seksualiteit.

De tentoonstelling toont naast sculpturen, schilderijen, tekeningen en films ook een replica van de legendarische orgon-accumulator van Reich. Ervaar zelf de helende kracht van orgon-energie!

Met werk van: Dorothy Fadiman, Jasper Griepink, Christoph Keller, Christine Ödlund, Annie Ratti and Kenneth White.

Over Garage Rotterdam
Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

naar de website

24-11-2019 t/m 24-02-2020

Garage Rotterdam ( Rotterdam ) Expositieruimte
Foto: Bas Czerwinski

Stuur een bericht naar "Garage Rotterdam"