hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek gereedschap / materiaal
9 (9)

Oproep: ''DE ECHTE SCHOONHEID''.
('s-Heerenberg)
Thony Berendsen

Oproep: ''DE ECHTE SCHOONHEID''.
Hallo allemaal. mijn naam is Thony Berendsen(59) en ervaren beeldend kunstenaar, sinds 2010 ook begonnen met glasblazen en sinds 2013 ook met Handgemaakte sieraden ontwerpen en zelf maken, oa sieraden van bestek, juwelen design enz.
“Hobby Edelsmeden is een prachtige bezigheid, zonder druk en stress. Ik weet dat sommige edelmetalen waarmee men werkt de natuur en mens wel eens kunnen schaden. Bv van de delving van Diamanten, en zeldzame Edelstenen. Dat zie je dan weer op TV of op YouTube. En dat geeft soms een nare bijsmaak”.“Het is voor mij heel fijn om te werken met echt Goud en echt Zilver en prachtige Edelstenen, waar vaak een mooi verhaal achter zit, en je zeker weet dat het op een eerlijke manier is gebeurd, bv door edelstenen ze zelf te zoeken! en te werken met vintage en antieke sieraden ,dan pas kun je de ''echte schoonheid'' bereiken, een soort fairtrade dus!.
.”
“Als mensen voor zo'n eerlijk sieraad willen kiezen, doen ze dit vaak vanwege de extra betekenis: De schoonheid van het sieraad, en de prijs. De mensen kopen graag iets moois voor zichzelf, of iets moois voor anderen. Mijn nieuwe Legering Enigma Ringen bv is de de 911 serie. Veel mensen vinden dit een eervolle en romantische gedachte door de gebeurtenissen op 911 in New York. Ik merk wel dat veel mensen niet weten dat er ook Fairtrade vintage goud en brocant zilver bestaat. Het zg Brocant zilver bewerk ik opnieuw kan ik op en eandere wijze vermaken en opnieuw zo solderen, zodat het weer een prachtig sieraad word. Ik draag dus bij aan een soort recycling en bewust-wording van de natuur om ons heen.”want Weggooien kan altijd nog! Toch?
Terwijl er tegenwoordig bijna van alles te koop is aan sieraden op internet, (bv in China en Pakistan etc). betekent het echter wel dat je dan niet exact weet waar het vandaan komt, wie het maakt? hoe het is bewerkt?, Of het met een robot of machine is gemaakt?, of het uit illegale mijnen komt?, of het een massa product is ? en erger nog of het wellicht door een kinderhand of door slavernij is gemaakt.? ik koop dus niks in van groothandels. Behalve slotjes en ringetjes die ik bij de Action of Xenos koop.
Ik ben me bewust van de schoonheid van Antieke en Vintage sieraden die meestal geheel ooit met de hand zijn gemaakt, jaren geleden , en bewerk ik ze op een eerlijke manier. Jaren geleden was er bijna geen NEP te vinden. Oude antieke sieraden liggen bv jaren in een lade of kast of op zolder> en zijn wellicht ooit stuk gegaan, vaak erg vervuilt etc. Deze toch vaak hele aparte en mooie sieraden verdienen en nieuw leven . Deze zg OMA sieraden!. bewerk ik dan in mijn atelier.Soms zet ik er een mooi edelsteentjes in. echt heel erg leuk om te doen. Zo kom ik van alles tegen. Ik demonteer ze, maak alles schoon , vervang soms onderdelen, en maak bijna alles zelf, van A tot Z. Ik klop met div hamers, zaag, veil, schuur , polijst , smelt, soldeer enz. Fantastisch dat ik mijn hobby voor 100% benut.”
Oproep:
Mocht u zelf ook Oma sieraden oud zilver bestek hebben die u niet meer gebruikt? houd ik me graag aanbevolen! m vr Gr Thony Berendsen

jewels-gemstones.weebly.com
15-02-2017 t/m 15-02-2018
Thony Berendsen ( 's-Heerenberg ) Gereedschap / materiaal

JEWELS@GEMSTONES

Stuur een bericht naar "Thony Berendsen"