102 (152)

Workshop Leisteendrukken en Schrijven op vrijdag 28 februari 2020

Jeroen van Lente | (Vught)

Workshop Leisteendrukken en Schrijven op vrijdag 28 februari 2020

Verrassende workshop op vrijdag 28 februari 2020

STEEN INDRUK
Leisteendrukken en Schrijven

Samen met Lia Hesemans (schrijver en schrijfcoach) organiseer ik een inspirerende beeld- en schrijfworkshop. We beginnen met het maken van leisteenafdrukken met inkt op papier. Dit levert zowel abstracte als figuratieve beelden op. Deze vormen het vertrekpunt voor de schrijfopdrachten in de middag. Je gaat dan schrijvend verder associëren bij de beelden die je gemaakt hebt: korte teksten en poëzie.

Wat zit er verborgen in de leistenen?
Leisteen is miljoenen jaren oud. Het is ontstaan door een metamorfose, onder invloed van warmte, druk en tijd, van kleiafzettingen waardoor een sterk gelaagd gesteente ontstond. Geen wonder dus dat, als je afdrukken van leisteen maakt, je zult ontdekken dat daar van alles in te zien is. De ontstane 'tekeningen' zullen je verrassen en inspireren om er ’s middags woorden aan te geven. Gerichte vragen helpen je op weg. Schrijf- of beeldende ervaring is niet nodig.

Wat zit er verborgen in jou?
Het blijkt dat op een dag als deze heel geconcentreerd wordt gewerkt. Zonder het meteen te beseffen daal je af in jezelf en komen soms onbewuste gevoelens naar boven. Doordat het werken met leisteen wellicht nog onbekend terrein voor je is en resultaten beperkt te sturen zijn, geef je je voor een deel over aan wat er gebeurt. Als je in de middag gaat schrijven gaat dit proces door en leidt dit je naar onverwachte, bijzondere uitkomsten.

datum: vrijdag 28 februari 2020
tijd: van 9:15 tot 17:30
kosten: € 125,– inclusief materialen, koffie, thee en een heerlijke gezonde lunch
aantal deelnemers: 8 tot 10
locatie: Landgoed Bleijendijk, ’t Jagershuis, Sint-Michielsgestelseweg 22, Vught
aanmelden: uiterlijk 28 januari 2020

Lia Hesemans is schrijfcoach, redacteur en schrijver. Zij organiseert schrijfworkshops, schrijfcafés en schrijfreizen op diverse locaties in binnen- en buitenland. Het is haar missie om mensen te inspireren, te bemoedigen en op weg te helpen bij het schrijven. (www.stroomvantaal-popup.nl)

Jeroen van Lente is beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper (o.a. musea, uitgeverijen). In zijn beeldend werk gebruikt hij verschillende druktechnieken (leisteen en stof als drukvorm, linosnedes) en maakt hij ruimtelijk werk in steen en ijzer. (www.jeroenindekunsten.nl)

www.jeroenindekunsten.nl/workshops

22-11-2019 t/m 22-05-2020

Jeroen van Lente ( Vught ) Workshops
We hebben een verzameling leistenen in allerlei formaten. We maken afdrukken op papier, met ingeïnkte leistenen. Probeer van alles uit, elke afdruk is uniek. Wat zit er verborgen in de leistenen?
Jeroen van Lente ( Vught ) Workshops (2)
's Middags ga je schrijvend verder associëren bij wat je 's ochtends hebt gemaakt (korte teksten en poëzie). Gerichte vragen helpen je op weg. Schrijf- of beeldende ervaring is niet nodig.

Stuur een bericht naar "Jeroen van Lente"