6 (6)

Kunstenaars gezocht voor een interdisciplinaire samenwerking

Sebastiaan Groot | (Noord-Holland)

Mijn naam is Sebastiaan Groot, ik ben 23 jaar oud en ik ben professioneel beeldend kunstenaar. Momenteel ben ik student kunstgeschiedenis en ik produceer schilderijen op eigen initiatief en in opdracht. In 2019 heb ik het tv-programma Project Rembrandt gewonnen en sindsdien heb ik aantal mooie expositieplekken gehad waaronder in het Rijksmuseum in Amsterdam en Museum Jan Cunen in Oss.

Naast het maken van beeldende kunst ben ik ook geïnteresseerd in andere kunstdisciplines. Ik geloof dat het veel kan opleveren deze kunstdisciplines dichter bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld: vanwege mijn interesse voor theater heb ik een short-film gemaakt in samenwerking met een sound-designer en cameraman.

Wie zoeken wij?
Vaardige kunstenaars tussen de 18 en 35 jaar oud, die uitvoerig zijn in een van de volgende disciplines:
1. Beeldende kunst (tekenen, schilderen en beeldhouwkunst);
2. Podiumkunsten (theater, zang en dans);
3. Film;
4. Mode;
5. Design en architectuur;
6. Game design en animatie.

Waarom zoeken wij jou?
Wij zoeken kunstenaars voor een modern kunstgilde; een groep vaardige kunstenaars die de hoofddisciplines van de kunsten vertegenwoordigen. In onze gilde worden kennis, ervaringen en ideeën gedeeld en er wordt interdisciplinair samengewerkt ten behoeve van een interessante productie. Je zult zelfstandig blijven en jouw eigen productie gaande houden. Het gilde zal in dienst staan van jouw productie. Het vergroot slechts je mogelijkheden. Het gilde zal bovendien in dienst staan van de bekendheid van iedere deelnemer.
Er zal een interdisciplinaire productie zijn van het gilde en het gilde zal openstaan voor het maken van kunst in opdracht. Wanneer een individu, bedrijf of de overheid een idee heeft dat meerdere kunstdisciplines betreft, is het aantrekkelijk om het gilde te benaderen aangezien interdisciplinaire productie daar de norm is. Het gilde start vanuit de eigen werkplaats. Het gilde focust met zijn productie op bedrijven, overheid en individuen die de middelen bezitten om luxeartikelen aan te schaffen.

Vanwaar ons idee?
Tegenwoordig is kunst in afgebakende disciplines opgedeeld. Wij geloven dat deze afbakening beperkend werkt. Door het samenkomen van de verschillende disciplines word jij als kunstenaar niet beperkt in jouw creatie. Wanneer je als tekenaar bijvoorbeeld besluit met jouw kennis van vorm en anatomie een ontwerp voor kleding te maken, kan je dit met jouw collega’s tot uitvoering brengen. Dit proces haalt niet alleen de barrières weg die je ervoer door gebrek aan mogelijkheden en kennis, maar dit maakt een interessant creatief proces mogelijk voor innovatieve kunstwerken.

www.sebasgroot.nl

07-11-2021 t/m 07-02-2022

Stuur een bericht naar "Sebastiaan Groot"