16 (31)

Unieke Schildervakantie Frankrijk 5 t/m 11 juli 2020 “La Chartreuse du Liget”

Atelier Debbie Nijland | (Chemillé Sur-Indrois)

Unieke Schildervakantie Frankrijk 5 t/m 11 juli 2020 “La Chartreuse du Liget”

UNIEKE SCHILDERVAKANTIE IN FRANKRIJK 5 t/m 11 juli 2020

WAAR?
Beeldend kunstenaar Debbie Nijland nodigt je uit op het pittoreske domaine “La Chartreuse du Liget” in Chemillé Sur-Indrois voor een zesdaags all-inclusive verblijf om te schilderen, te tekenen, maar bovenal te genieten. Het landgoed ligt gelegen nabij Montrésor in één van de mooiste gebieden van ‘la douce France’ in het hart van La Touraine in de regio Centre Val de Loire. Op dit landgoed dat we de hele week tot onze beschikking hebben vind je o.a. de ruïnes van een Kartuizer klooster uit de 12e eeuw. Er heerst een ultieme rust en schilders zijn zeer welkom.

VOOR WIE?
Deze schilderweek wordt georganiseerd voor iedereen die onder professionele begeleiding wil leren schilderen en voor geoefenden die zich willen verdiepen. Of je nu senior, alleengaand of een koppel bent met of zonder voorkennis, je bent van harte welkom! (meereizende partners die niet willen schilderen ook welkom, zeer beperkt aantal plaatsen)

Als beginner krijg je de gelegenheid kennis te maken met het materiaal, de techniek en met basisprincipes als licht-donker, kleur en compositie. Belangrijk is het durven: als je eenmaal over die eerste drempel heen bent, ontwikkel je je verrassend snel. Als geoefende krijg je de stimulans het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten. Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken (wel zelf van huis mee nemen!). Wil je hulp bij het samenstellen van je materialen of meer achtergrond info over de verschillende soorten materialen dan sta ik tot je dienst. Je kunt je schildervakantie zo bont maken als je wilt.

We hebben ruim aandacht voor kleurgebruik, perspectief en voor compositie. Een unieke ervaring voor iedereen met een teken- en/of schildershart. Begeleiding is individueel, op ieder niveau en op jouw tempo. Bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn.

HET DOEL: ZES DAGEN GENIETEN
Iedere dag na het ontbijt gaan we aan de slag. Het hele domein (hectaren groot) staat tot onze beschikking. Schitterende natuur, maar ook de ruïne (12de eeuw), het statige huis, de overweldigende toegangspoorten of een sereen plekje op de fundatie van het oude Kartuizer klooster. Een soort Garden of Eden... Je waant je eeuwen terug in de tijd.
We werken tussen ontbijt en lunch. Na de lunch kun je weer aan de slag of zoals je wenst, lekker relaxen of een eigen plan maken, al dan niet buiten het terrein. Voor de mensen die ook ’s middags willen schilderen blijft lerares Debbie Nijland sowieso op het terrein. ’s Avonds kun je aanschuiven voor het diner en tot in de late uurtjes natafelen. We sluiten onze schildervakantie natuurlijk af met een expositie onder de oude kloostergang/ruïnes en met afsluitend buffet... De eigenaar van het landgoed zal inwoners van omliggende dorpen uitnodigen om de gemaakte werken te komen bekijken. Ook een uitstapje naar het schitterende kasteel in Montrésor en naar het naburige dorpje Loches behoren tot de mogelijkheden.

AANKOMST/VERTREK:
Zondag 5 juli tussen 16.00 en 18.30 uur. Indelen kamers en installeren. Feestelijk welkomstdiner en kennismaken rond 19.30 uur. Je slaapt samen met je partner of één andere deelnemer in een tweepersoonskamer waarbij ieder vanzelfsprekend een bed voor zichzelf heeft. Linnengoed is inbegrepen. Er zijn ruim voldoende badkamers aanwezig en we houden rekening met elkaar als het gaat om corona-afwerende maatregelen zoals de 1,5 meter afstand. Dus volledig verzorgd met drie uitstekend verzorgde Bourgondische maaltijden per dag met bijbehorende drankjes en koffie en thee. Ook tussentijds. Volpension+ zoals dat heet. Op zaterdag 11 juli na het afscheidsontbijt vertrekt iedereen huiswaarts.

DOOR WIE?
Het leerzame en vooral ook leuke lesprogramma wordt verzorgd door Debbie Nijland, beeldend kunstenaar sinds 1993, bevlogen en bekend met Chartreuse du Liget en het werken en plein air. In Etten-Leur runt zij haar eigen kunstcentrum/atelier en geeft inmiddels alweer 13 jaar les aan mensen die zelf willen leren schilderen (en dat is iets anders dan een schilderij kopieeren). Momenteel heeft ze zo'n 50 cursisten aan zich verbonden. Kennis en ervaring zijn dus ruimschoots aanwezig.

EN VERDER:
De hele week staan een gastvrouw / keukenprinses en iemand met bestelauto voor allerlei hand en span diensten ter beschikking. We genieten van heerlijk eten en mooie wijnen. Natuurlijk deel jij zelf je tijd in en zoek je je rustmomenten. Alles mag, niets moet, maar je gaat sowieso terug naar huis met veel schilder kennis en mooie herinneringen!

KOSTEN:
Per persoon € 825 (incl. BTW), inclusief les, verblijf, alle maaltijden en alle drankjes (volpension+). Het enige wat voor eigen rekening is zijn de materialen en het vervoer vanuit/naar Nederland. Kosten voor eventueel niet-schilderende partner (zeer beperkt aantal plaatsen) € 650 p/p.
Max. aantal deelnemers: 15 personen. Momenteel nog 4 plaatsen beschikbaar.

HOE KOM JE ER?
Montrésor / Chemillé Sur-Indrois / Chartreuse du Liget vind je ongeveer 250 kilometer onder Parijs, 660 km vanaf Breda en met de auto prima te doen in één dag. Dichtstbij gelegen bus- en treinstation is Tours op een half uur afstand. Hier kunnen we je desgewenst ophalen en afzetten. We zullen proberen te bemiddelen in samen reizen.

MEER WETEN?
Check de site voor meer informatie, impressiefilmpjes, inschrijven en algemene voorwaarden: https:www.debbienijland.com/chartreuse

graag tot ziens in Chemillé-sur-Indrois!

Debbie Nijland
Bisschopsmolenstraat 10
4876 AN Etten-Leur
t: 06-34319462
e: info@debbienijland.com
w: www.debbienijland.com
KvK reg.nr. 55315070

CORONA / COVID-19 UPDATE: de logistiek rondom de maaltijden en het gebruik van de verschillende ruimten en gebouwen zal dusdanig worden georganiseerd dat we de regels van de locale overheid (1,5 meter afstand, etc) kunnen naleven, zonder dat dit ten koste gaat van gezelligheid of spontaniteit.

www.debbienijland.com/chartreuse

03-06-2020 t/m 03-09-2020

Atelier Debbie Nijland ( Chemillé Sur-Indrois ) Vakantiecursussen
Atelier Debbie Nijland ( Chemillé Sur-Indrois ) Vakantiecursussen (2)
Chartreuse du Liget

Stuur een bericht naar "Atelier Debbie Nijland"